«Καρφιά» Μητσοτάκη σε Αυγενάκη: Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές

«Καρφιά» Μητσοτάκη σε Αυγενάκη: Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
«Θα επιμείνω σε ζητήματα ήθους και ύφους πολιτικής συμπεριφοράς» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ξεκάθαρες αιχμές κατά του Λευτέρη Αυγενάκη άφησε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο με τη χειροδικία του πρώην υπουργού κατά υπαλλήλου αεροδρομίου που προκάλεσε τη διαγραφή Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αποτελεσματικότητα πρωτίστες, έχουν όμως και υψηλές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά των πολιτικών.

Τίποτε δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές όσων κατέχουν εξουσία, που προβάλλουν μία εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε μία διαφορετική συνομοταξία πολιτών που μπορούν να φέρονται με τρόπο διαφορετικό από αυτό που θα φερόταν ο οποιοσδήποτε πολίτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα, ο πρωθυπουργός σημείωσε «αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και δεν μπορεί να είναι ανεκτές γιατί τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Και την προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

«Θα επιμείνω σε ζητήματα ήθους και ύφους πολιτικής συμπεριφοράς» πρόσθεσε.

Αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η χώρα έχει περάσει πολλά, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς έχει τραυματιστεί», θυμίζοντας πως «σήμερα συμπληρώνονται 9 χρόνια από το τραγελαφικό δημοψήφισμα του 2015 που αποτέλεσε το κρεσέντο του λαϊκισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: