Κατασκοπευτικό «θρίλερ» στη μεγαλύτερη κατασκευάστρια iPhone του κόσμου; – 4 συλλήψεις στην Κίνα

Κατασκοπευτικό «θρίλερ» στη μεγαλύτερη κατασκευάστρια iPhone του κόσμου; – 4 συλλήψεις στην Κίνα
Photo: pixabay.com
Η υπόθεση μπορεί να συνδέεται με διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας από έναν μικρό αριθμό Κινέζων αξιωματούχων ασφαλείας.

Τέσσερις εργαζόμενοι της ταϊβανέζικης Foxconn, του μεγαλύτερου κατασκευαστή iPhone στον κόσμο, συνελήφθησαν στην Κίνα υπό «αρκετά περίεργες» συνθήκες, δήλωσε η κυβέρνηση της Ταϊβάν.

Το Συμβούλιο Ηπειρωτικών Υποθέσεων της Ταϊβάν, σε δήλωσή του στο Reuters την Πέμπτη, ανέφερε ότι οι τέσσερις εργαζόμενοι συνελήφθησαν στην κινεζική πόλη Ζενγκτσόου, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό εργοστάσιο της Foxconn που συναρμολογεί τα iPhone της Apple, ως ύποπτοι για το ισοδύναμο της «παραβίασης εμπιστοσύνης».

«Οι συνθήκες αυτής της υπόθεσης είναι αρκετά περίεργες», ανέφερε.

Η υπόθεση μπορεί να συνδέεται με διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας από έναν μικρό αριθμό Κινέζων αξιωματούχων ασφαλείας, πρόσθεσε το Συμβούλιο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Η Foxconn αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Συμβούλιο Ηπειρωτικών Υποθέσεων δήλωσε ότι η Foxconn είχε δηλώσει ότι η εταιρεία «δεν είχε υποστεί ζημίες και ότι οι τέσσερις εργαζόμενοι δεν είχαν κάνει τίποτα που να βλάπτει τα συμφέροντα της εταιρείας».

«Αυτό έχει βλάψει σοβαρά την εμπιστοσύνη των εταιρειών. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες στην άλλη πλευρά του πορθμού της Ταϊβάν να το ερευνήσουν και να το αντιμετωπίσουν το συντομότερο δυνατό».

Οι κλήσεις στο Γραφείο Υποθέσεων της Ταϊβάν της Κίνας για την αναζήτηση σχολίων εκτός ωραρίου έμειναν αναπάντητες.

Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση της Ταϊβάν αύξησε την ταξιδιωτική της προειδοποίηση για την Κίνα, λέγοντας στους πολίτες της να μην πάνε εκεί εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, μετά από απειλή του Πεκίνου να εκτελέσει όσους θεωρούνται «σκληροπυρηνικοί» υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν.

Η Κίνα διεκδικεί τη δημοκρατικά κυβερνώμενη Ταϊβάν ως δικό της έδαφος, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της κυβέρνησης της Ταϊπέι.

Οι επιχειρήσεις της Ταϊβάν έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα από τότε που η χώρα ξεκίνησε οικονομικές μεταρρυθμίσεις ορόσημο πριν από τέσσερις δεκαετίες, προσελκύονται από την κοινή κουλτούρα και γλώσσα και το πολύ χαμηλότερο κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com