Κασσελάκης: Απεταξάμην τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Απεταξάμην τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος, κατά τη διάρκεια της τέταρτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιείται στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διεξάγεται από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do, με κεντρικό σύνθημα «Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην πολιτική έχει αποδειχθεί πως μόνο όταν «τελειώσεις» τον πρώην γίνεσαι πραγματικός αρχηγός.

Δεν ξέρω πόσοι παρακολουθήσατε τη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Mega. Όσοι το κάνατε, θα είδατε προφανώς τα σημεία όπου ο Πρόεδρος αποκήρυξε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Ρωτήστε τον Τσίπρα» ήταν η απάντηση που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα περί «παραμάγαζου δικαιοσύνης» που είχε στηθεί στη διάρκεια της περιόδου 2015-2019. Για την οικονομική πολιτική ούτε λόγος: οι προτάσεις που παρουσίασε προχθές ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα εφήρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μπορεί να τον κατηγορήσεις ότι οι υπολογισμοί έχουν γίνει στο πόδι, ότι υπόσχεται κι αυτός λεφτόδεντρα, ότι είναι αισιόδοξος, αλλά εν πάσει περιπτώσει, δεν θυμίζει σε τίποτα αυτά που ζήσαμε πριν λίγα χρόνια. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως, ακόμη και ο πολύς Παύλος Πολάκης, χαρακτήρισε τις προτάσεις, «την πιο σοβαρή και αριστερή προοδευτική πρόταση που έχει ακουστεί τα τελευταία 30 χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινώς, και με τον Τσακαλώτο εκτός κόμματος, δεν έχει μείνει κανείς να υπερασπιστεί την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και εν τέλει, μάλλον δεν θέλει κανείς να την θυμάται.

Στην πολιτική έχει αποδειχθεί πως μόνο όταν «τελειώσεις» τον πρώην γίνεσαι πραγματικός αρχηγός. Κι αν κάτι έγινε σαφές μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως, μόνο πιο ισχυρός αισθάνεται πλέον ο Κασσελάκης, μετά το άδειασμα του Τσιπρα.

Και μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύριο να ντύνεται στα χακί και να λείψει για λίγες μέρες, ωστόσο δείχνει πως ως πολιτικό ον μαθαίνει και προσαρμόζεται γρήγορα. Ο στόχος να εγκαταλειφθεί το έργο, τα σύμβολα, ακόμη και το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ είναι διακηρυγμένος και πλέον κανείς δεν υπάρχει ή δεν νοιάζεται να τον διασώσει. Ούτε καν ο πρώην αρχηγός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: