Καταψήφισε την τροπολογία για τους μετανάστες ο Αντώνης Σαμαράς – Πέρασε με 262 «Ναι»

Καταψήφισε την τροπολογία για τους μετανάστες ο Αντώνης Σαμαράς – Πέρασε με 262 «Ναι»
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις» στη Βουλή, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτός κυβερνητικής γραμμής ο πρώην πρωθυπουργός, όπως είχαν προαναγγείλει μέλη της κυβέρνησης τις προηγούμενες μέρες. Υπερψηφίστηκε η τροπολογία με ευρεία πλειοψηφία.

Καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης για τους μετανάστες ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας στη βουλή, στην οποία 262 βουλευτές ψήφισαν «Ναι», 32 βουλευτές «Όχι» και 1 «Παρών».

Την τροπολογία καταψήφισαν επίσης τα κόμματα Ελληνική Λύση, «Σπαρτιάτες» και «Νίκη» καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ «παρών» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε μετά την ονομαστική ψηφοφορία στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα, και όποιος θέλει να καταλάβει, κατάλαβε».

Σε χθεσινή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, είχε δηλώσει ότι για τη συγκεκριμένη τροπολογία έχει τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας «για όλους στη Νέα Δημοκρατία εκτός του Αντώνη Σαμαρά»

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Δίνουμε μία άδεια διαμονής για εργασία, μόνο για εργασία, χωρίς κανένα άλλο δικαίωμα που παραπέμπει, ούτε σε ελληνοποίηση όπως είναι η ιθαγένεια ούτε σε μονιμοποίηση δηλαδή ταξιδιωτικά έγγραφα, δικαίωμα επανένωσης, ένα δικαίωμα παραμονής στη χώρα. Είναι μια άδεια διαμονής για εργασία για συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι υπολογίζονται μέχρι 30.000».

Η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία και παροχή υπηρεσιών ή έργου σε πολίτες τρίτων χωρών, με τέσσερις προϋποθέσεις για τους αιτούντες:

– να διαθέτουν προσφορά εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα για την απασχόλησή τους με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας και υπηρεσιών ή έργου και, αποδεδειγμένα, στη συνέχεια, εργάζονται,

– να διέμεναν στην Ελλάδα έως και την 30ή Νοεμβρίου 2023,

– να συνεχίζουν να διαμένουν στη χώρα, και

– να συμπληρώνουν τρία τουλάχιστον συνεχή έτη παραμονής πριν την υποβολή αίτησης, σύμφωνα με δημόσια έγγραφα βέβαιης χρονολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: