Κατάρρευση FTX: «Άφραγκος» και «από τους πιο μισητούς ανθρώπους στον κόσμο» δηλώνει ο Μπάνκμαν-Φριντ

Κατάρρευση FTX: «Άφραγκος» και «από τους πιο μισητούς ανθρώπους στον κόσμο» δηλώνει ο Μπάνκμαν-Φριντ
(FILES) In this file photo taken on February 09, 2022, Samuel Bankman-Fried, founder and CEO of FTX, testifies during a Senate Committee on Agriculture, Nutrition and Forestry hearing about "Examining Digital Assets: Risks, Regulation, and Innovation," on Capitol Hill in Washington, DC. - The new chief executive of troubled cryptocurrency platform FTX said on November 12, 2022, the company was making "every effort to secure all assets" following unauthorized transactions potentially worth hundreds of millions of dollars. Additionally, the platform's chief executive, 30-year-old Sam Bankman-Fried, once considered a star in the freewheeling cryptocurrency world, resigned. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Photo: AFP
Κατέγραψε τις σκέψεις του για τα γεγονότα που οδήγησαν στο «κανόνι» της εταιρείας σε ένα έγγραφο 250 σελίδων.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο ιδρυτής της FTX που κατέρρευσε το περασμένο φθινόπωρο, προκαλώντας σοκ στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, κατέγραψε τις σκέψεις του για τα γεγονότα που οδήγησαν στο «κανόνι» της εταιρείας σε ένα έγγραφο 250 σελίδων. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, ο Μπάνκμαν-Φριντ έγραψε πως «είμαι άφραγκος, φοράω “βραχιολάκι” στον αστράγαλο και είμαι ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στον κόσμο».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ένα thread 15.000 λέξεων που είχε γράψει ο ίδιος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό αναμένοντας τη δίκη για τον ρόλο του στην κακοδιαχείριση κεφαλαίων πελατών ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων.

Μέσα στο έγγραφο των 15.000 λέξεων, το οποίο ήταν διαμορφωμένο όπως ένα νήμα στο X (τέως Twitter), ο Μπάνκμαν-Φριντ προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη για την απώλεια των κεφαλαίων των πελατών στην πρώην κοπέλα του, Καρολίνα Έλισον, η οποία ήταν η διευθύνουσα σύμβουλος του εμπορικού εταίρου της FTX, Alameda Research, την εποχή που συνέβη η φερόμενη ως απάτη.

Τον Μάρτιο απαγγέλθηκαν περαιτέρω κατηγορίες -τις οποίες ο Μπάνκμαν-Φριντ επίσης αρνείται-, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παράνομες πολιτικές συνεισφορές και δωροδοκία Κινέζου αξιωματούχου.

Τα νέα έγγραφα, στα οποία ο ίδιος προσπαθεί να ξεδιαλύνει και να δικαιολογήσει την κατάρρευση της FTX που έφτασε να έχει αξία σχεδόν 9 δισ. δολαρίων, στάλθηκαν στην Τίφανι Φονγκ, μια influencer κρυπτονιμισμάτων στα social media.

Η Φονγκ, η οποία έχει δώσει στο παρελθόν στη δημοσιότητα συνεντεύξεις της Μπάνκμαν-Φριντ, έδωσε τα έγγραφα στους New York Times, λέγοντας ότι πιστεύει ότι της δόθηκε ο φάκελος επειδή δεν δούλευε για κανέναν και μπορούσε να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα από τον απολογισμό του Μπάνκμαν-Φριντ.

Η Φονγκ υποστηρίζει πως είχε χάσει η ίδια χρήματα στην κατάρρευση της Celsius Network, ύψους 5 δισ. δολαρίων και συμπάσχει με όσους έχασαν χρήματα από την FTX, προσθέτοντας ότι ήταν επιφυλακτική απέναντι στους ισχυρισμούς του Μπάνκμαν-Φριντ.

Εκτός του ότι τα έγγραφα περιέχουν κάποιες από τις εξηγήσεις του Μπάνκμαν-Φριντ για τα αδικήματα στην FTX και την Alameda, ρίχνουν φως στην αντίληψή του για τις δικές του συνθήκες.

Πρόσφατα ανακλήθηκε η εγγύησή του και τώρα περιμένει τη δίκη του στη φυλακή.

«Είμαι άφραγκος και φοράω “βραχιολάκι” στον αστράγαλο και είμαι ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στον κόσμο. Πιθανότατα δεν θα υπάρξει ποτέ κάτι που μπορώ να κάνω για να κάνω τον αντίκτυπο της ζωής μου καθαρό θετικό. Και η αλήθεια είναι ότι έκανα αυτό που πίστευα ότι ήταν σωστό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπάνκμαν-Φριντ, σύμφωνα με το πολυσέλιδο κείμενο.

Σχετικά με τη σχέση του που είχε με την Έλισον, αναφέρει ότι τελείωσε «με τον ίδιο τρόπο που τελειώνουν οι περισσότερες από τις σχέσεις μου/ Θέλουν περισσότερη οικειότητα και δέσμευση από ό,τι εγώ και νιώθω κλειστοφοβικός»

Ο Μπάνκμαν-Φριντ υποστηρίζει ακόμα πως δεν έκανε ποτέ κατάχρηση κεφαλαίων της FTX. Σύμφωνα με τους Times σε ένα έγγραφο με τίτλο «Αλήθεια» έγραψε: «Γενικά, δεν λέω ψέματα. Είναι κάτι στο οποίο πιστεύω αρκετά έντονα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com