Καθησυχαστική η Bundesbank: Η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση

Καθησυχαστική η Bundesbank: Η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
...παρά την απροσδόκητη μείωση του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Η Bundesbank δεν αναμένει ότι η Γερμανία θα αντιμετωπίσει σοβαρή οικονομική ύφεση, παρά την απροσδόκητη μείωση του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο.

«Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, δεν προβλέπεται ύφεση με την έννοια μιας σημαντικής, ευρείας και μακροχρόνιας μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας, εφόσον δεν προκύψουν νέα αρνητικά σοκ», ανέφερε η Bundesbank στη μηνιαία της έκθεση την Τρίτη. Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα αναμένει ότι η παραγωγή θα «αυξηθεί ελαφρώς» κατά το τρίτο τρίμηνο, παρόλο που αυτό σημαίνει ότι η αναμενόμενη αργή οικονομική ανάκαμψη θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΑΕΠ της Γερμανίας μειώθηκε απρόσμενα κατά 0,1% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ικανότητα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης να ξεπεράσει την πρόσφατη αδυναμία της ή ακόμα και να αποφύγει την ύφεση.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg αναμένουν σχεδόν μηδενική ανάπτυξη για τη χώρα φέτος.

Η Bundesbank σημείωσε επίσης ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα αναθεώρησης της προκαταρκτικής εκτίμησης του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο, λόγω καθυστερήσεων στη συλλογή σημαντικών δεδομένων για το εμπόριο και τις υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: