Κάτω από τον στόχο οι ενεργοί χρήστες του Spotify – Στα 3,8 δισ. τα έσοδα

Κάτω από τον στόχο οι ενεργοί χρήστες του Spotify – Στα 3,8 δισ. τα έσοδα
epa06560992 Spotify logo is presented on a smart phone screen in Berlin, Germany, 24 February 2018. According to the media, Spotify co-founder Daniel Ek does not want to lose control of the upcoming IPO of the world's largest music subscription service. Investors who want to invest in the upcoming IPO of Spotify, apparently only get shares that give them less influence than Ek. EPA/HAYOUNG JEON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρροσπάθησε να αυξήσει τη βάση χρηστών του μέσω προωθητικών ενεργειών και νέων επενδύσεων σε podcasts.

Το Spotify ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών την Τρίτη, αλλά απέτυχε να επιτύχει τον δικό της στόχο για την αύξηση των χρηστών.

Ο σουηδικός γίγαντας του audio-streaming προσπάθησε να μειώσει το κόστος μέσω απολύσεων και περικοπών στον προϋπολογισμό μάρκετινγκ πέρυσι, ενώ προσπάθησε να αυξήσει τη βάση χρηστών του μέσω προωθητικών ενεργειών και νέων επενδύσεων σε podcasts.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,81 δισ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, υπολείπονται κατά τι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 3,82 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία IBES της LSEG.

Το Spotify είχε δηλώσει προηγουμένως ότι στοχεύει να φτάσει τα 631 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAUs). Ωστόσο, δεν πέτυχε αυτόν τον στόχο, προσελκύοντας 626 εκατομμύρια MAUs για το τρίμηνο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι είδε τον αριθμό των χρηστών να αυξάνεται σε όλες τις περιοχές, αλλά ότι δεν πέτυχε τον στόχο της για MAU λόγω της «συνεχιζόμενης αναβαθμολόγησης» των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com