Κεντροαριστερά: Έμφαση Δούκα στις «προοδευτικές συγκλίσεις», με αιχμές στον Ανδρουλάκη

Κεντροαριστερά: Έμφαση Δούκα στις «προοδευτικές συγκλίσεις», με αιχμές στον Ανδρουλάκη
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας (Κ) κάνει δηλώσεις έξω από το εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Κοραή, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. Άνοιξαν ξανά στις 7:00 το πρωί οι κάλπες των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών στις περιφέρειες και τους δήμους όπου στον α' γύρο κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία με ποσοστό μεγαλύτερο του 43%. Από το σύνολο των 13 περιφερειών την περασμένη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, εξελέγη περιφερειάρχης στις 7, ενώ από τους 332 δήμους της χώρας εξελέγη δήμαρχος στους 248. Ως εκ τούτου, επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα» η... μομφή προς τον προεδρό του ΠΑΣΟΚ.

Νέα μηνύματα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ανάγκη των «προοδευτικών συγκλίσεων» έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συνεχίζοντας να αφήνει αιχμές προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μιλώντας την Τρίτη τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ στο Ωδείο Αθηνών, ο κ. Δούκας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στη συζήτηση που «βράζει» μετά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου για τον πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε έμφαση στις «πολιτικές οι οποίες έχουν προοδευτικό πρόσημο», υποστηρίζοντας πως «εμείς το δείξαμε και στην Αθήνα. Συνεργαστήκαμε, όχι ευκαιριακά, προεκλογικά, αλλά συνεχίζουμε και συνεργαζόμαστε με δυνάμεις πάνω σε μία ατζέντα που έχει αυτά τα θέματα που θέσαμε ως προτεραιότητα. Ποιος είναι ο στόχος; Να είναι οι προτάσεις μας συγκεκριμένες και οι πολιτικές μας αποτελεσματικές, δίκαιες και δημοκρατικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε «βλέποντας και τη σύνθεση στο νέο ευρωκοινοβούλιο και συνολικά στην Ευρώπη, βλέπουμε πως παρά τις προοδευτικές προτάσεις, οι προοδευτικές δυνάμεις υποχωρούν. Άρα τίθεται πάλι ο χρόνος του τώρα. Τώρα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να θέσουμε δύο θέματα.

Πρώτον, πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά για όλα τα θέματα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία κοινή συνισταμένη. Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα» είπε ο κ. Δούκας, σε μια σαφή αιχμή προς τα όσα έχει δηλώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης τις τελευταίες μέρες σχετικά με την κριτική προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε «πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις, για να είμαστε αποτελεσματικοί, γιατί το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι μία πλατφόρμα ή μία γενικόλογη πολιτική».

Ο ίδιος είπε πως το ζητούμενο «είναι πώς θα βελτιώσω τελικά τη ζωή των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: