Κεντροαριστερά: Επιμένει ο Τσίπρας για το «μαζί» του προοδευτικού χώρου

Κεντροαριστερά: Επιμένει ο Τσίπρας για το «μαζί» του προοδευτικού χώρου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο περιθώριο της πρώτης εκδήλωσης του Ιντιστούτου Αλέξη Τσίπρα και του Ιδρύματος Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα.

Στην αναγκαιότητα για συμπόρευση του προοδευτικού χώρου αναφέρθηκε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη, στον απόηχο των εξελίξεων στην Κεντροαριστερά της Ελλάδας και εν μέσω των ζυμώσεων στα κόμματα του χώρου έπειτα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο περιθώριο της πρώτης εκδήλωσης του Ιντιστούτου Αλέξη Τσίπρα και του Ιδρύματος Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δήλωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως «αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί καμπάνα κινδύνου. Οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνεται να στρέφονται κυρίως στην αποχή και στην αντιπολιτική, ενώ ενισχύεται η εκλογική δυναμική της Ακροδεξιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε ότι χρειάζεται αλλαγή «προς όφελος της προόδου», τονίζοντας πως χρειάζεται «να δώσουμε περισσότερο χώρο στο “μαζί”».

Αναλυτικά, η δήλωση Τσίπρα στην «Εφ. Συν.»:

«Το ερώτημα “πού βαδίζουμε” αποτελεί σήμερα κοινό τόπο στους προβληματισμούς που απασχολούν ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και ειδικά το προοδευτικό τμήμα του πολιτικού τόξου. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί καμπάνα κινδύνου. Οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνεται να στρέφονται κυρίως στην αποχή και στην αντιπολιτική, ενώ ενισχύεται η εκλογική δυναμική της Ακροδεξιάς.

Οι εξελίξεις αυτές, τα εκλογικά μαθηματικά, οι πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας επιβάλλουν, πρώτον, να διαγνώσουμε με ψυχραιμία και χωρίς ωραιοποιήσεις την πραγματικότητα. Και στην προσπάθεια να την αλλάξουμε προς όφελος της προόδου να δώσουμε περισσότερο χώρο στο “μαζί”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: