Κέρδη 232 εκατ. ευρώ για τη TUI, «πατώντας» στην πτώχευση της FTI

Κέρδη 232 εκατ. ευρώ για τη TUI, «πατώντας» στην πτώχευση της FTI
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των λειτουργικών κερδών του τρίτου τριμήνου, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης TUI ανακοίνωσε την Τετάρτη καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των λειτουργικών κερδών του τρίτου τριμήνου, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια και την πρόσθετη ώθηση από την πτώχευση της γερμανικής ανταγωνίστριας FTI.

Τα βασικά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) της TUI την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου ανήλθαν σε 232 εκατ. ευρώ έναντι 169 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν κέρδη 217 εκατ. ευρώ.

Η TUI επαναβεβαίωσε τις προβλέψεις για αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 25% φέτος και αύξηση των εσόδων κατά 10%.

Ενώ η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες είδαν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους να πλήττονται από την αύξηση του κόστους που σχετίζεται με τις εργασιακές διαταραχές, τη συντήρηση και σε ορισμένες περιπτώσεις τις προβληματικές κρατήσεις για τις επιχειρήσεις.

Αλλά η ανθεκτικότητα της TUI έγκειται στην ταξιδιωτική της δραστηριότητα. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δήλωσαν ότι οι οργανωμένες διακοπές έχουν επιστρέψει, καθώς ο πληθωρισμός ανεβάζει τις τιμές των ξενοδοχείων, των αξιοθέατων και των εστιατορίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com