Κέρδη ρεκόρ για τη Walt Disney στην Ελλάδα

Κέρδη ρεκόρ για τη Walt Disney στην Ελλάδα
The Walt Disney Studios logo is projected onscreen during the CinemaCon Walt Disney Studios Motion Pictures Special presentation at the Colosseum Caesars Palace on April 3, 2019, in Las Vegas, Nevada. (Photo by VALERIE MACON / AFP) Photo: AFP
Η αύξηση των κερδών προέρχεται από την αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11.484.029,51 ευρώ.

Η Walt Disney Company είναι απασχολημένη με την εκτέλεση του σχεδίου ανάκαμψης, με τους αναλυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο 7 Αυγούστου.

Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας με έδρα το Burbank αναμένεται να ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα για το τρίμηνο, με εκτιμώμενη αύξηση 16% στα προσαρμοσμένα κέρδη στα 1,19 δολάρια ανά μετοχή σε έσοδα 23,04 δισ. δολαρίων, τα οποία είναι αυξημένα κατά 3% σε σχέση με πέρυσι.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αυξήσει τα έσοδά της και να καταστήσει κερδοφόρα την επιχείρηση streaming, η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι την έναρξη λειτουργίας μιας αυτόνομης πλατφόρμας streaming του ESPN. Το σχέδιο ανάπτυξης περιλαμβάνει επίσης μια στρατηγική συνεργασία με την Epic Games. Ενώ η επιχείρηση τηλεοπτικών μεταδόσεων της Disney περνάει μια δύσκολη περίοδο, η πλατφόρμα Disney+ Hulu συνεχίζει να επεκτείνει τη συνδρομητική βάση και κινείται προς την κερδοφορία. Επεκτείνοντας την ανάκαμψη μετά το COVID, ο τομέας των θεματικών πάρκων παρουσιάζει σταθερά ισχυρές επιδόσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Στην Ελλάδα η The Walt Disney Company Greece είναι η εταιρία που εκπροσωπεί τους επιχειρηματικούς τομείς της The Walt Disney Company όπως τα τηλεοπτικά κανάλια Disney Channel, Disney Junior και Disney XD, τα Disney Καταναλωτικά Προϊόντα, το Disney Interactive περιεχόμενο και, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις της Disney.

Η THE WALT DISNEY COMPANY GREECE ανακοίνωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κέρδη 1,739 εκατ. ευρώ για το 2023 έναντι κερδών 797.022 ευρώ. Η αύξηση των κερδών προέρχεται από την αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11.484.029,51 ευρώ λόγω του ότι η εταιρεία προέβη σε νέες εμπορικές συμφωνίες κατά τη χρήση του 2023. Αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών της ελληνικής θυγατρικής του Αμερικανικού κολοσσού ψυχαγωγίας να εκτοξευθεί πέρυσι στα 28,217 εκατ. ευρώ από 16,733 εκατ. ευρώ το 2022. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη αυτά υπερδιπλασιάστηκαν ξεπερνώντας τα 1,209 εκατ. ευρώ από 438.121 ευρώ το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: