Kering: Βγάζει από τα ταμεία του 1,3 δισ. ευρώ για ακίνητο του 18ου αιώνα στο Μιλάνο

Kering: Βγάζει από τα ταμεία του 1,3 δισ. ευρώ για ακίνητο του 18ου αιώνα στο Μιλάνο
epa08503048 White gloved doormen stand out front of the Italian retailer Gucci in New York, New York, USA, 22 June 2020. New York City officially began Phase Two with most activities reopening after being shut down for 100 days due to the coronavirus pandemic. EPA/PETER FOLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο γαλλικός οίκος πολυτελείας ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να αποκτήσει το πενταόροφο κτίριο στην Via Monte Napoleone 8.

Ο Όμιλος Kering SA, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της Gucci, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου 1,3 δισ. ευρώ για την αγορά ενός ακινήτου στην πιο εμπορική οδό του Μιλάνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο γαλλικός οίκος πολυτελείας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει αποφασίσει να αποκτήσει το πενταόροφο κτίριο στην Via Monte Napoleone 8 από την θυγατρική εταιρεία της Blackstone Property Partners Europe.

Το ακίνητο του 18ου αιώνα προσφέρει περισσότερα από 5.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κτίρια στην διάσημη οδό, σύμφωνα με την Kering.

Το κτίριο φιλοξενεί ήδη ένα κατάστημα της Cova, μιας ιταλικής αλυσίδας καφέ που ανήκει στην LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, καθώς και την Prada.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Via Monte Napoleone αποτελεί έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους στον κόσμο, με καταστήματα που προσφέρουν κορυφαία είδη μόδας, κοσμημάτων και υποδημάτων.

Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο Ιανουάριο, η Kering είχε αποκτήσει ένα κτίριο στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν έναντι 963 εκατ. δολαρίων.

Η Kering, με έδρα το Παρίσι και που αποκομίζει τα δύο τρίτα των κερδών της από το εμπορικό σήμα Gucci, χαρακτήρισε αυτήν την επένδυση στο Μιλάνο ως μέρος της «επιλεκτικής στρατηγικής στο real estate, με στόχο την εξασφάλιση περιζήτητων τοποθεσιών για τις ετικέτες της».

Η εταιρεία δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της με στόχο να διατηρήσει μερίδιο σε προνομιακά περιουσιακά στοιχεία, συνεργαζόμενη με άλλους επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: