Κίεβο: Πολύνεκρο ρωσικό πλήγμα σε νοσοκομείο παίδων – Παρίσι και Λονδίνο καταδικάζουν την επίθεση

Κίεβο: Πολύνεκρο ρωσικό πλήγμα σε νοσοκομείο παίδων – Παρίσι και Λονδίνο καταδικάζουν την επίθεση
KHARKIV REGION, UKRAINE - JUNE 24: Air defense soldiers of the Ukrainian army inspect the sky searching for Russian drones with a Browning machine gun in Kharkiv Oblast, Ukraine, on June 24, 2024. After 3 days of bombing in Kharkiv, the air defense of the 42nd brigade of the Ukrainian army constantly inspects the skies on clear days ready to shoot at any Russian drone or plane. Pablo Miranzo / Anadolu (Photo by Pablo Miranzo / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
«Βάρβαρες ενέργειες» χαρακτήρισε τα πλήγματα η Γαλλία.

Η Γαλλία χαρακτήρισε «βάρβαρες ενέργειες» τα μαζικά ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις, που προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, κυρίως σε νοσοκομείο παίδων.

«Αυτές οι βάρβαρες ενέργειες, στοχοποιώντας άμεσα και σκοπίμως νοσοκομείο για παιδιά, ήρθαν να προστεθούν στον κατάλογο εγκλημάτων πολέμου για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσει η Ρωσία», δήλωσε σε ανακοίνωση το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Τα πλήγματα αυτά «μας θυμίζουν με τραγικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους η στήριξή μας για την Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί».

Η Βρετανία, από την πλευρά της, καταδίκασε σήμερα το πλήγμα που αποδίδεται στη Ρωσία και το οποίο έπληξε νοσοκομείο για παιδιά στο Κίεβο, με τον νέο υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι να καταγγέλλει «μια φρικτή επίθεση κατά Ουκρανών αμάχων».

«Το ρωσικό πλήγμα στο νοσοκομείο παίδων Okhmatdyt του Κιέβου είναι μια φρικτή επίθεση κατά Ουκρανών αμάχων», έγραψε ο νέος επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας στην πλατφόρμα Χ. «Η στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία είναι ακλόνητη. Πρέπει να κάνουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον παράνομο πόλεμο του Πούτιν να λογοδοτήσουν».

Photo: AFP

Ο Ζελένσκι υποσχέθηκε αντίποινα

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε σήμερα αντίποινα μετά την τελευταία ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων και ζημιές σε νοσοκομείο παίδων του Κιέβου.

Η Ουκρανία θα ζητήσει συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη για την ασφάλεια της χώρας μετά την ρωσική επίθεση, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 30 από τους 38 ρωσικούς πύραυλους της σημερινής φονικής επίθεσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ, αεροπορικούς βαλλιστικούς πυραύλους και κατευθυνόμενους πυραύλους σε μια συνδυασμένη επίθεση σε ουκρανικές πόλεις, ανακοίνωσε η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: