Κίνα – Επιχείρηση εξωστρέφειας: Δέσμευση για άνοιγμα της οικονομίας και νέες ευκαιρίες για επενδυτές

Κίνα – Επιχείρηση εξωστρέφειας: Δέσμευση για άνοιγμα της οικονομίας και νέες ευκαιρίες για επενδυτές
epa10133364 China's flag flutters along a road in Beijing, China, 22 August 2022. China has cut its benchmark loan rates to help revive its economy. China's one year loan prime rate was cut from 3.7 percent to 3.65 percent, while the loan rates for mortgages were cut from 4.45 percent to 4.3 percent, the People's Bank of China (PBOC) said. EPA/MARK R. CRISTINO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Πεκίνο υπόσχεται σταθερότητα και ευκαιρίες σε μια παγκόσμια οικονομία με αργούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Κίνα, συνεχίζοντας να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, επιβεβαίωσε την αφοσίωσή της στο άνοιγμα της οικονομίας της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 20ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15-18 Ιουλίου 2024.

Αυτή η εξέλιξη εκτιμάται ότι θα προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει χρόνια αργής οικονομικής ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πεκίνο δεσμεύτηκε να διαμορφώσει ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον, προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των ξένων επενδυτών. Επιπλέον, υποσχέθηκε να συνεχίσει το άνοιγμα του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών, των κεφαλαίων και των εργασιακών αγορών της στον κόσμο. Η Κίνα σκοπεύει επίσης να επεκτείνει το δίκτυο εξελιγμένων περιοχών ελεύθερου εμπορίου με παγκόσμιο προσανατολισμό.

Αυτές οι δεσμεύσεις υπογραμμίζουν τη στρατηγική της χώρας για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής συνεργασίας και τη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου για τις διεθνείς επενδύσεις, ενισχύοντας έτσι τον ρόλο της Κίνας ως βασικού παράγοντα στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: