Κίνα: Γιατί η Κεντρική Τράπεζα εστιάζει σε πολιτικές για υψηλής ποιότητας οικονομική ανάπτυξη

Κίνα: Γιατί η Κεντρική Τράπεζα εστιάζει σε πολιτικές για υψηλής ποιότητας οικονομική ανάπτυξη
epa10133364 China's flag flutters along a road in Beijing, China, 22 August 2022. China has cut its benchmark loan rates to help revive its economy. China's one year loan prime rate was cut from 3.7 percent to 3.65 percent, while the loan rates for mortgages were cut from 4.45 percent to 4.3 percent, the People's Bank of China (PBOC) said. EPA/MARK R. CRISTINO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η PBOC θα συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτικές που προάγουν την υψηλή ποιότητα στην οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με δηλώσεις του υποδιοικητή Λου Λέι.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) θα παραμείνει προσηλωμένη στην εφαρμογή μιας σταθερής νομισματικής πολιτικής που προάγει την υψηλής ποιότητας οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε ο Λου Λέι, υποδιοικητής της PBOC, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η τράπεζα θα αξιοποιήσει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για να εξασφαλίσει την αναγκαία οικονομική ρευστότητα και θα καθοδηγήσει τις εμπορικές τράπεζες προς μια σταθερή και βιώσιμη αύξηση των δανειοδοτήσεων.

Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν κοινωνικές χρηματοδοτήσεις, ενώ η ρευστότητα θα διατηρηθεί σε επίπεδα που συμβάλλουν στην επίτευξη των οικονομικών στόχων, τηρώντας παράλληλα σταθερές τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, υπογράμμισε ο Λου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, η PBOC θα δώσει έμφαση στην πολιτική χαμηλών επιτοκίων, ενθαρρύνοντας τη σταδιακή μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Τέλος, αναμένεται να γίνουν προσπάθειες για την καλύτερη χρήση των δανειακών κεφαλαίων και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ειδικά σε στρατηγικούς και αναδυόμενους τομείς της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: