Κίνα: Γιατί συνελήφθησαν πρώην και νυν υπάλληλοι της AstraZeneca

Κίνα: Γιατί συνελήφθησαν πρώην και νυν υπάλληλοι της AstraZeneca
Illustration picture shows the Belgian headquarters of British-Swedish pharmaceutical giant AstraZeneca, in Dilbeek, Saturday 23 January 2021. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK Photo: AFP
Η υπόθεση θέτει νέες προκλήσεις για τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία, η οποία διατηρεί ισχυρή παρουσία στην Κίνα.

Πέντε νυν και πρώην υπάλληλοι της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca συνελήφθησαν στην Κίνα, καθώς η αστυνομία διερευνά πιθανές παράνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με πηγές, τα άτομα που κρατούνται είναι Κινέζοι πολίτες που εργάζονταν στο τμήμα ογκολογίας της εταιρείας, προωθώντας φάρμακα για τον καρκίνο.

Η έρευνα, που διεξάγεται από την αστυνομία στη Σενζέν, αφορά την πιθανή παραβίαση των νόμων προστασίας προσωπικών δεδομένων σχετικά με τη συλλογή στοιχείων ασθενών. Επιπλέον, εξετάζεται αν οι συλληφθέντες είχαν εμπλοκή στην εισαγωγή μη εγκεκριμένου φαρμάκου για τον καρκίνο του ήπατος στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, ενώ η αστυνομία της Σενζέν δεν απάντησε άμεσα.

Οι έρευνες αυτές προκαλούν νέους πονοκεφάλους για την AstraZeneca, η οποία έχει βαθιές ρίζες στην Κίνα, ενώ παράλληλα η υπόθεση εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια των ξένων εταιρειών και υπαλλήλων στην χώρα, καθώς συχνά βρίσκονται στο επίκεντρο κυβερνητικών ερευνών χωρίς επαρκή πληροφόρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: