Κίνα: Η BYD «μάζεψε» τη διαφορά από την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, με αύξηση 21%

Κίνα: Η BYD «μάζεψε» τη διαφορά από την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, με αύξηση 21%
(211028) -- RISHON LEZION, Oct. 28, 2021 (Xinhua) -- An Israeli car company worker shows an electric car made by Chinese automaker Skyworth Auto in Rishon Lezion, Israel, Oct. 27, 2021. Chinese automaker Skyworth Auto, the electric car division of tech giant Skyworth Group, has begun selling electric cars in Israel through the Israeli dealership Caduri Group, both companies said on Monday. (Photo by Gil Cohen Magen/Xinhua) (Photo by GIL COHEN MAGEN / XINHUA / Xinhua via AFP) Photo: AFP
Η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει πτώση 6% στις παραδόσεις οχημάτων του τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου.

Η κινεζική BYD σημείωσε αύξηση 21% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κατά το δεύτερο τρίμηνο, καλύπτοντας τη διαφορά από την Tesla, αφού παρέδωσε ξανά τον τίτλο του κορυφαίου προμηθευτή ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο στην αμερικανική ανταγωνίστρια το πρώτο τρίμηνο.

Η BYD πούλησε 426.039 EV το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται στις μηνιαίες εκθέσεις πωλήσεων της.

Αυτό είναι περίπου 12.000 οχήματα λιγότερα από τις εκτιμώμενες παραδόσεις οχημάτων της Tesla για το δεύτερο τρίμηνο.

Η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει πτώση 6% στις παραδόσεις οχημάτων του τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου την Τρίτη, την πρώτη φορά που η αμερικανική εταιρεία θα καταγράψει δύο συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης, καθώς αντιμετωπίζει τον σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα και την αργή ζήτηση λόγω της έλλειψης προσιτών νέων μοντέλων.

Η εταιρεία ενδέχεται να παραχωρήσει και πάλι το πρωτάθλημα EV στην BYD, εάν τα πραγματικά αποτελέσματα αποδειχθούν πιο ήπια από τις εκτιμήσεις, με την Barclays να προβλέπει πτώση 11% στις παραδόσεις του δεύτερου τριμήνου, τη μεγαλύτερη που έχει καταγράψει ποτέ η Tesla.

Οι πωλήσεις EV της Tesla στην Κίνα τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 24,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα σε 71.007, σύμφωνα με τα στοιχεία της China Passenger Car Association (CPCA), επεκτείνοντας την ετήσια πτώση για τρίτο μήνα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία EV έχει μειώσει την παραγωγή του best-seller ηλεκτρικού αυτοκινήτου Model Y κατά διψήφιο ποσοστό στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη από τον Μάρτιο για να αντιμετωπίσει την εξασθενημένη ζήτηση για τα γερασμένα μοντέλα της στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το Reuters τον Μάιο.

Συγκριτικά, η κορυφαία κινεζική ανταγωνίστριά της BYD διατήρησε σταθερή αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ νεοεμφανιζόμενες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων όπως η Nio ανέφεραν αστρική ανάπτυξη το περασμένο τρίμηνο. Οι παραδόσεις οχημάτων της NIO το δεύτερο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν σε 57.300 μονάδες.

Οι μειώσεις των τιμών και η αυξανόμενη στροφή της καταναλωτικής ζήτησης προς τα EV και τα υβριδικά οχήματα από τα βενζινοκίνητα οχήματα είναι οι κύριοι λόγοι για τις ισχυρές πωλήσεις των κινεζικών κατασκευαστών EV τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ο Κούι Ντονγκσού, γενικός γραμματέας της CPCA.

Οι πωλήσεις οχημάτων νέας ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των EV και των plug-in υβριδικών στην Κίνα, αποτέλεσαν το 46,7% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων τον Μάιο, ένα νέο μηνιαίο υψηλό, σύμφωνα με τα στοιχεία της CPCA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com