Κίνα και Fed οδηγούν το bitcoin στον καλύτερο Σεπτέμβριο όλων των εποχών – Κέρδη 12% για τον μήνα

Κίνα και Fed οδηγούν το bitcoin στον καλύτερο Σεπτέμβριο όλων των εποχών – Κέρδη 12% για τον μήνα
ANKARA, TURKIYE - MARCH 08: In this photo illustration, Bitcoin cryptocurrency are displayed in front of a computer screen in Ankara, Turkiye on March 08, 2024. Mustafa Ciftci / Anadolu (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Από την αρχή του έτους, το bitcoin σημειώνει άνοδο 58% ενώ απέχει ακόμη 10% από το υψηλό ρεκόρ του Μαρτίου.

Κοντά στο καλύτερο κλείσιμο Σεπτεμβρίου όλων των εποχών βρίσκεται το bitcoin, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να έχει ωφεληθεί από τις προσδοκίες για οικονομική τόνωση από την Κίνα και για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Όπως μετέδωσε το MarketWatch, το bitcoin σημείωνε άνοδο 12,3% για τον μήνα μέχρι την Παρασκευή, προς την καλύτερη επίδοση του Σεπτεμβρίου από το 2009 (όταν και πρώτολανσαρίστηκε) και τον καλύτερο μήνα από τον Μάιο του 2024, όταν σημείωσε άνοδο 14,2%.

Από την αρχή του έτους, το bitcoin σημειώνει άνοδο 58% ενώ απέχει ακόμη 10% από το υψηλό ρεκόρ των 73.798 δολαρίων που είχε επιτευχθεί τον Μάρτιο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Κίνα ανακοίνωσε την Τρίτη ένα μπαράζ μέτρων τόνωσης, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, της μείωσης του ποσού του κεφαλαίου που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες σε αποθεματικό και άλλων μέτρων στήριξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Τα μέτρα του Πεκίνου ακολουθούν την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) από την αρχή της πανδημίας του Covid-19, με τις αγορές να αναμένουν περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τόνωση της οικονομίας.

Το πακέτο μέτρων τόνωσης της Κίνας, σε συνδυασμό με πιθανές περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ, θα οδηγούσε σε αύξηση της παγκόσμιας ρευστότητας, δημιουργώντας ένα ανοδικό περιβάλλον για το bitcoin και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κρόγκερ, ανώτερο αντιπρόεδρο της StoneX.

Ακόμα, οι κινέζοι traders παραμένουν ένα σημαντικό μέρος του παγκόσμιου οικοσυστήματος των cryptos παρόλο που η χώρα τους ροσπάθησε να απαγορεύσει τη διαπραγμάτευση και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων από το 2021.

Σημειώνεται πως οι εξωχρηματιστηριακοί μεσίτες κρυπτογράφησης της Κίνας έχουν δει συνολική εισροή 75,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τα τρία τρίμηνα μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία από την Chainalysis.

Το πακέτο κινήτρων της Κίνας θα μπορούσε να δώσει ξανά δύναμη σε ορισμένους Ασιάτες λιανικούς εμπόρους, ειδικά σε επενδυτές που έχουν περιουσιακά στοιχεία στην Κίνα, δήλωσε ο Ντάριους Ταμπάι, της Vertex. Παρόλα αυτά, οι επενδυτές θέλουν να δουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πακέτο κινήτρων της Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: