Κίνα: Ζητά την ελληνική τεχνογνωσία σε θέματα τουρισμού

Κίνα: Ζητά την ελληνική τεχνογνωσία σε θέματα τουρισμού
Τι συζήτησαν τα μέλη του FedHATTA με τους εκπροσώπους του China Zhejiang Tourism Group

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του κινεζικού κρατικού φορέα τουριστικών επενδύσεων, China Zhejiang Tourism Group, της επαρχίας Zhoushan, πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), στα γραφεία της στην Αθήνα. Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν οι προοπτικές προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού, στο πλαίσιο της δράσης “Hello Little Island” και του project “Starry Sea”.

Η συζήτηση στράφηκε σε θέματα σχεδιασμού τουριστικού project, στη διαχείριση θαλάσσιων προορισμών και των υποδομών τους, αλλά και στην εξεύρεση τρόπων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.

«Πρόκειται για μια συνεργασία που αφορά στην ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια. Στο πλαίσιο των διμερών εμπορικών συναλλαγών είναι και η περαιτέρω αύξηση των Κινέζων τουριστών στην χώρα μας. Μην ξεχνάτε ότι πληθυσμιακά μιλάμε για μια πολύ ισχυρή αγορά, η οποία επιστρέφει δυναμικά μετά το lockdown της πανδημίας, που σε αυτή την περίπτωση, διήρκησε πάνω από δύο χρόνια» τονίζει στο Fortune Greece ο Πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Οι αντιπρόσωποι της Zhoushan, περιοχής με ιδιαίτερη ομορφιά, θαλάσσιο περιβάλλον και υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον, εξέφρασαν ότι τελικός σκοπός του project είναι η διαμόρφωση ενός νησιωτικού τουριστικού προορισμού με ταξιδιωτικό ενδιαφέρον που θα πληροί προϋποθέσεις βάσει της διαμόρφωσης του έργου.

«Στην Κίνα όλα είναι κρατικά. Σε οποιαδήποτε συμφωνία εμπλέκεται το Κράτος. Κύριο αίτημα των εκπροσώπων της αποστολής που ήρθε από την πολυνησία της Κίνας, ήταν να τους δώσουμε συμβουλές και τεχνογνωσία, όσον αφορά το τουριστικό μοντέλο που εφαρμόζουν τα ελληνικά νησιά, και να τους βοηθήσουμε ώστε να χτίσουν μια ενιαία ταυτότητα. Φυσικά και δεν μπορούν να γίνουν Μύκονος ή Σαντορίνη, όμως εστιάζοντας στα ειδικά χαρακτηριστικά τους είναι σε θέση να ισχυροποιήσουν το brand name τους, έχοντας ως πρότυπο την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Τσιλίδης πρόσθεσε πως θα υπάρξει πολύ σύντομα νέα επικοινωνία, με ελληνική αυτή τη φορά αποστολή να ταξιδεύει στην Ασιατική Ήπειρο. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις και από το τουριστικό μέτωπο της Κούβας.
«Μείζονος σημασίας είναι η επιβατική ανάπτυξη να είναι απόρροια της καλής αεροπορικής διασύνδεσης. Το γεγονός ότι εκτός από την Air China, και η Juneyao Air εκτελεί απευθείας πτήσεις στη χώρα μας δείχνει τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς.

Είναι πολύ σημαντικό για τον τουρίστα να μην ταλαιπωρείται με ενδιάμεσες πτήσεις» υπογράμμισε ο κ. Τσιλίδης κάνοντας παράλληλα λόγο για ομαλή εξέλιξη στην διαδικασία έκδοσης της visa Schengen.

Διευκρίνισε πως από την πλευρά της Κίνας, υπάρχει η απαίτηση να αυξηθούν οι παραγωγικές θέσεις εργασίας στα Προξενεία ώστε να εκδίδεται πιο γρήγορα ένας μεγαλύτερος αριθμός εγγράφων. Αυτό με τη σειρά του θα ενισχύσει την τουριστική ροή Κινέζων τουριστών προς τη χώρα μας.

«Ένα άλλο θέμα που έχει τεθεί στο τραπέζι είναι αυτό των Κινεζόφωνων ξεναγών. Δεν γίνεται να έρχονται οι Κινέζοι και να συνεννοούνται στα αγγλικά. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, κάποιοι από τους Κινέζους που ζουν μόνιμα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα και μιλούν ελληνικά, έχοντας ως μητρική τα κινέζικα, να μπορούν να μπαίνουν σε σχολές ξεναγών».

Υπενθυμίζεται πως μέτρο σύγκρισης της αεροπορικής κίνησης από Κίνα προς Ελλάδα, είναι το 2019 όταν οι Κινέζοι τουρίστες που έφτασαν στη χώρα μας ήταν 300.000 (round trip) ενώ πέρυσι οι αφίξεις «έπιασαν» το 90% του 2019, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Διεθύνοντος Συμβούλου του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, Γιάννη Παράσχη. Η αρχική εκτίμηση ότι θα ξεπεραστεί το όριο του 2019, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν, μένει να επιβεβαιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: