Κινηματογραφική κλοπή cryptos – Εξαφάνισαν 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα

Κινηματογραφική κλοπή cryptos – Εξαφάνισαν 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα
Photo: pixabay.com
Η απάτη θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα του blockchain, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν.  

Δύο αδέρφια που σπούδασαν στο ΜΙΤ συνελήφθησαν την Τετάρτη με την κατηγορία ότι έστησαν μια περίτεχνη απάτη για να κλέψουν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκατ. δολαρίων.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν χαρακτήρισαν «καινοφανές» το σχέδιο που κατάστρωσαν οι Αντόν Περέρ-Μπουένο, 24 ετών, και Τζέιμς Περέρ-Μπουένο, 28, και είπαν ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια απάτη γίνεται αντικείμενο ποινικών διώξεων στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το CNN, οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι τα αδέρφια πραγματοποιήσαν τη ληστεία τον Απρίλιο του 2023, κλέβοντας 25 εκατομμύρια δολάρια από traders σε μόλις 12 δευτερόλεπτα αποκτώντας με αθέμιτο τρόπο πρόσβαση σε εκκρεμείς συναλλαγές και αλλάζοντας την κίνηση των κρυπτονομισμάτων.

«Όπως ισχυριζόμαστε, το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Ντέιμαν Γουίλιμας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης μέσω εμβάσματος, της απάτης μέσω εμβάσματος και της συνωμοσίας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Αντόν Περέρ-Μπουένο συνελήφθη στη Βοστώνη, ενώ ο Τζέιμς Περέρ-Μπουένο στη Νέα Υόρκη.

Οι δικηγόροι τους δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: