Οι κλάδοι που θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη πτώση τα επόμενα χρόνια

Οι κλάδοι που θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη πτώση τα επόμενα χρόνια

Ποιους τομείς της αγοράς έχουν επηρεάσει περισσότερο οι νέες τεχνολογίες;

Οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει την εικόνα της αγοράς. Τα νέα μέσα που είναι πλέον διαθέσιμα, έχουν μειώσει κατά πολύ τον κύκλο εργασιών παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα φωτογραφεία. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που επισκέπτονται κάποιο κατάστημα για να εκτυπώσουν τις φωτογραφίες τους, αφού πλέον όλα είναι σε ψηφιακή μορφή.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε μια λίστα με εκείνες τις βιομηχανίες που αναμένονται να έχουν τη μεγαλύτερη πτώση μέσα στην επόμενη πενταετία.

Κατάστημα ενοικίασης ταινιών και βίντεο –παιχνιδιών

Με την έλευση της τεχνολογίας οι ενοικιάσει ταινιών μειώθηκαν κορυφαία. Ποιος χρειάζεται πλέον να πάει στο βιντεοκλάμπ να νοικιάσει μια ταινία, τη στιγμή που μπορεί να την «κατεβάσει» σπίτι του; Τα κατάστημα ενοικίασης ταινιών στην Αμερική κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ το γεγονός πως μέχρι και τα περίπτερα πουλούν ταινίες, έκαναν τη στάση στο βιντεοκλάμπ περιττή.

Εταιρείες υφασμάτων

Οι εταιρείες ένδυσης μπορούν να αγοράσουν υφάσματα που κατασκευάζονται στην Ασία ή στη Νότια Αμερική σε πολύ χαμηλότερο κόστος από εκείνα που φτιάχνονται στην δική τους χώρα (εγχώριο προϊόν). Παρόλο που αρκετές εταιρείες προσπαθούν να προβάλλουν τις «άθλιες συνθήκες» υπό τις οποίες οι εργαζόμενοι αυτών των χωρών εργάζονται, οι αγοραστές ενδιαφέρονται περισσότερο για το πορτοφόλι τους.

Κατασκευαστικές εταιρείες συστημάτων εγγραφής

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αντιγράψατε τα αρχεία σας σε DVD; Πολύ πιθανόν να μη θυμάστε καν. Με την αύξηση της χρήσης των cloud, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να καταγράφουν τα αρχεία τους πλέον σε κασέτες ή δίσκους. Όσοι θέλουν να μοιραστούν τις εικόνες ή το βίντεο τους, χωρίς τη χρήση interwebs, αρκεί να προμηθευτούν ένα USB ή έναν σκληρό εξωτερικό δίσκο.

Φωτογραφεία

Οι εποχές που χρειαζόταν να «εμφανίσουμε» τις φωτογραφίες μας για να τις έχουμε σε ένα άλμπουμ φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το Instagram και το Snapchat πλέον αποθηκεύουν τις φωτογραφίες μας στο ψηφιακό μας άλμπουμ.

Κατάλογοι προϊόντων

Το online shopping «σκοτώνει» τους εκτυπωμένους καταλόγους. Αν μπορεί κάποιος να δει όλα τα καινούργια ρούχα στο κινητό του, ποιος ο λόγος να περιμένει πότε θα σταλθεί ο κατάλογος στο σπίτι; Το ίδιο και με τους κατάλογους των φαγητών που έστελναν τα εστιατόρια – όλα πλέον είναι στο διαδίκτυο.

Εταιρείες κατασκευής περιφερειακών ηλεκτρονικών υπολογιστών

Σήμερα τα add-ons των υπολογιστών, όπως ειδικές οθόνες, είναι αρκετά δημοφιλή. Οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν, όμως, δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις τιμές των κατασκευαστών σε Κίνα και Μεξικό.

Τηλεφωνικοί κατάλογοι

Δεν μπορούμε να κάνουμε εικόνα πως κάποιος μπορεί να ανοίξει πλέον έναν τηλεφωνικό κατάλογο για να ψάξει το τηλέφωνο κάποιας εταιρείας ή ατόμου. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που δε ξέρει την λέξη Google;