«Κλείδωμα» στο Airbnb: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας παγώνουν οι νέες μισθώσεις για ένα χρόνο

«Κλείδωμα» στο Airbnb: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας παγώνουν οι νέες μισθώσεις για ένα χρόνο
Panoramic aerial view from a drone of the urban environment of the Greek capital, Athens. Apartments, buildings and roads in central Athens near Ampelikipi and Zografou residential neighborhood area. Athens, Greece on May 20, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ νέα μέτρα για τη ρύθμιση της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, όπως το Airbnb, και για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη ΔΕΘ μέτρα που στοχεύουν στη συγκράτηση της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του Airbnb, με ιδιαίτερη έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, όπου περιοχές όπως το Κουκάκι, το Παγκράτι και το Μεταξουργείο βλέπουν τεράστια άνοδο των μισθώσεων, αλλά και αύξηση των ενοικίων.

Με την απαγόρευση των νέων μισθώσεων στα τρία πρώτα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης, η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει “ανάσα” στους κατοίκους που δυσκολεύονται να βρουν στέγη σε προσιτές τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην απαγόρευση είναι οι εξής:

  1. 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα: Κουκάκι, Πλάκα, Κολωνάκι, Σύνταγμα, Ομόνοια, Εξάρχεια
  2. 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα: Μετς, Νέος Κόσμος, Παγκράτι
  3. 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα: Βοτανικός, Μεταξουργείο, Γκάζι, Πετράλωνα, Ρουφ, Θησείο


Η διάρκεια του μέτρου υπολογίζεται σε τουλάχιστον έναν χρόνο, με στόχο να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις στην τοπική αγορά ακινήτων και στις κατοικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: