Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – Ιράν προς Ισραήλ: «Μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητά μας»

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – Ιράν προς Ισραήλ: «Μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητά μας»
TEHRAN, IRAN - OCTOBER 02: People gather in Imam Hossein Square to support their country's missile strikes against Israel and to commemorate Hezbollah leader Hassan Nasrallah, who was killed in an Israeli airstrike on Beirut, Iranian Brigadier General Abbas Nilforoushan and Hamas leader Ismail Haniyeh in Tehran, Iran on October 02, 2024. Fatemeh Bahrami / Anadolu (Photo by Fatemeh Bahrami / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για σφοδρά αντίποινα σε περίπτωση νέων επιθέσεων.

Το Ιράν έστειλε την Τρίτη αυστηρή προειδοποίηση στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι κάθε νέα επίθεση στις υποδομές της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα αντιμετωπιστεί με σκληρά αντίποινα. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε πως το Ιράν έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένους στόχους στο Ισραήλ και είναι έτοιμο να απαντήσει άμεσα και σφοδρά.

Οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώνονται μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ πριν από μία εβδομάδα. Το Ιράν υποστηρίζει ότι η επίθεση ήταν απάντηση στις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στον Λίβανο.

Παράλληλα, η διπλωματική δραστηριότητα της Τεχεράνης είναι έντονη, με τον Αραγτσί να επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της περιοχής, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος για την καταδίκη των ισραηλινών ενεργειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο έντονων ανησυχιών, καθώς η περιοχή φαίνεται να οδεύει προς μεγαλύτερη σύγκρουση, ενώ οι ενέργειες του Ισραήλ έχουν δημιουργήσει φόβους για μια ανοιχτή αντιπαράθεση με το Ιράν, που θα μπορούσε να κλονίσει την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή.

Οι απανωτές επιθέσεις και οι εκτελέσεις ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρές εντάσεις, με τον κίνδυνο ενός πολέμου να είναι πιο εμφανής από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: