Κλιματική κρίση: Η Κίνα βίωσε τον πιο θερμό Αύγουστο από το 1961

Κλιματική κρίση: Η Κίνα βίωσε τον πιο θερμό Αύγουστο από το 1961
Tourists use umbrellas to protect themselves from the sun as they queue to buy ice cream from a truck along Victoria Harbour in Hong Kong on July 8, 2024. (Photo by Peter PARKS / AFP) Photo: AFP
Τα κύματα καύσωνα που έπληξαν τη χώρα υπογραμμίζουν την κλιματική κρίση, ενώ οι ειδικοί προβλέπουν ότι το 2024 θα καταγραφεί ως μία ακόμη χρονιά ρεκόρ για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Κίνα κατέγραψε τον πιο θερμό Αύγουστο των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Η μέση θερμοκρασία σε εθνικό επίπεδο ανήλθε στους 22,96 βαθμούς Κελσίου, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο κατά 1,5°C, και καταγράφοντας νέο ρεκόρ από το 1961.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ακραίες θερμοκρασίες δεν περιορίστηκαν μόνο στα νότια της χώρας, αλλά επεκτάθηκαν ακόμα και σε περιοχές με χιονοδρομικά κέντρα, προκαλώντας ανησυχία. Ταυτόχρονα, καταστροφικές θύελλες έπληξαν πολλές περιοχές του βορρά.

Η Κίνα, η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δεσμεύεται να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα έως το 2060. Ωστόσο, η κλιματική κρίση και τα συνεχή κύματα καύσωνα ενισχύουν τις προβλέψεις ότι το 2024 θα είναι ακόμα πιο θερμή χρονιά, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: