Κοντά στα 17 δισ. δολάρια οι πωλήσεις της Lockheed λόγω της αυξημένης ζήτησης για όπλα

Κοντά στα 17 δισ. δολάρια οι πωλήσεις της Lockheed λόγω της αυξημένης ζήτησης για όπλα
epa07632009 A Lockheed Martin F-35A fighter jet is pictured during a test and evaluation day at the Swiss Army airbase, in Payerne, Switzerland, 07 June 2019. The trials of the five candidate airplanes, Eurofighter by Airbus, Germany, F A-18 Super Hornet by Boeing, USA, Rafale by Dassault, France, F-35A by Lockheed Martin, USA, and Gripen E, by Saab, Sweden will take place until the end of June 2019. EPA/PETER KLAUNZER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία μείωσε τον περασμένο μήνα τον στόχο της για την παράδοση των αεροσκαφών F-35 για ολόκληρο το έτος.

Κοντά στα 17 δισ. δολάρια έφτασαν οι πωλήσεις της Lockheed Martin για τη χρήση του τρίτου οικονομικού τριμήνου του 2023, εν μέσω της μεγάλης ζήτησης για οπλικά συστήματα και της γεωπολιτικής αστάθειας που επικρατεί παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 16,9 δισ. δολάρια σε μια αύξηση 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν πωλήσεις στα 16,7 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 6,73 δολάρια έναντι 6,71 δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 6,67 δολάρια ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την Lockheed, οι πωλήσεις της μονάδας αεροναυπηγικής, της μεγαλύτερης σε μέγεθος, σημείωσαν πτώση 5,2% το τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρεία μείωσε τον περασμένο μήνα τον στόχο της για την παράδοση των αεροσκαφών F-35 για ολόκληρο το έτος λόγω καθυστερήσεων από τους προμηθευτές, αλλά επιβεβαίωσε εκ νέου τους οικονομικούς της στόχους για το 2023 την Τρίτη.

Τα έσοδα της μονάδας Missiles and Fire Control, η οποία κατασκευάζει το High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), ανήλθαν σε 2,94 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 3,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: