Κοντόπουλος: Κεντρικός στόχος η ένταξη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές

Κοντόπουλος: Κεντρικός στόχος η ένταξη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές
Ï ÃéÜííïò Êïíôüðïõëïò, CEO, Athens Exchange Group, óõììåôÝ÷åé óå ðÜíåë êáôÜ ôçí 3ç çìÝñá åñãáóéþí, óôï 8ï Ïéêïíïìéêü Öüñïõì ôùí Äåëöþí, óôï Åõñùðáúêü ÊÝíôñï Ðïëéôéóìïý, ÐáñáóêåõÞ 28 Áðñéëßïõ 2023. Ôï öåôéíü 8ï óõíÝäñéï ôïõ Ïéêïíïìéêïý Öüñïõì ôùí Äåëöþí Ý÷åé êåíôñéêü èÝìá “Paradigm Shifts” êáé äéåîÜãåôáé áðü ôéò 26 Ýùò ôéò 29 Áðñéëßïõ 2023. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ
Η ανακοίνωση του οίκου FTSE «επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στα κρίσιμα μεγέθη τόσο της αγοράς μας, όσο και των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών», επισημαίνει ο CEO της ΕΧΑΕ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιλαμβάνεται σε λίστα παρακολούθησης (watchlist) για την επάνοδό του στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών της FTSE Russell, επισημαίνει ανακοίνωση της ΕΧΑΕ.

Σημειώνεται ότι ο οίκος FTSE Russell είναι ο δεύτερος οίκος αξιολόγησης, μετά τον S&P DJI, που θέτει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε watchlist για επικείμενη μετάταξη στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών.

Ο Γιάννος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, δήλωσε σχετικά: «H χθεσινή ανακοίνωση του διεθνούς οίκου FTSE Russell αναφορικά με την ένταξη του ελληνικού χρηματιστηρίου σε watchlist για επικείμενη μετάταξή του στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη, η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από 8 χρόνια παραμονής μας στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών, και επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στα κρίσιμα μεγέθη τόσο της αγοράς μας, όσο και των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών.

Για εμάς, τα τελευταία δύο χρόνια, η επιστροφή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές αποτελεί κεντρικό στρατηγικό μας στόχο, για τον οποίο εργαζόμαστε συστηματικά και συντεταγμένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: