Χατζηδάκης: Σε μειώσεις φόρων τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Χατζηδάκης: Σε μειώσεις φόρων τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό-Διαρθρωτικό Σχέδιο 2025-2028, Αθήνα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος η ενίσχυση των κρατικών εσόδων κατά 2,5 δισ. ευρώ έως το 2027.

Προς μείωση των φόρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τα επιπλέον έσοδα από τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής να κατευθύνονται προς αυτόν τον σκοπό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η προσδοκία είναι ότι το 2027 τα κρατικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 2,5 δισ. ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μείωση των φόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της φορολογικής δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως «μικρότερη φοροδιαφυγή σημαίνει μείωση φόρων». Αν η θετική πρόοδος καταγραφεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε, όπως ανέφερε, η προτεραιότητα θα δοθεί στη μείωση των άμεσων φόρων, οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί ένα ξεκάθαρο φιλολαϊκό πρόγραμμα, αποφεύγοντας λαϊκιστικές κινήσεις που θα μπορούσαν να ζημιώσουν την οικονομία και τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: