Κριστιάνο Ρονάλντο: Από την κορυφή του ποδοσφαίρου στην κατάκτηση του YouTube – Πόσα χρήματα κερδίζει

Κριστιάνο Ρονάλντο: Από την κορυφή του ποδοσφαίρου στην κατάκτηση του YouTube – Πόσα χρήματα κερδίζει
epa11460814 Cristiano Ronaldo of Portugal reacts during the UEFA EURO 2024 quarter-finals soccer match between France and Portugal, in Hamburg, Germany, 05 July 2024. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Κριστιάνο, εκτός από τα ρεκόρ στο γήπεδο, σπάει πλέον και τα ψηφιακά ρεκόρ, καθώς το κανάλι του στο YouTube «UR Cristiano» ξεπέρασε τους 16 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, διαπρέπει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Αγωνιζόμενος για την Αλ Νασρ με το πιο επικερδές συμβόλαιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, και με μια σειρά από χορηγικές συμφωνίες, παραμένει στην κορυφή της λίστας του Forbes ως ο πιο υψηλά αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο.

Ωστόσο, η επιρροή του CR7 δεν περιορίζεται μόνο στα αθλητικά δρώμενα. Με πάνω από 636 εκατομμύρια followers στο Instagram, ο Ρονάλντο έχει κατακτήσει και τον ψηφιακό κόσμο, γράφοντας ιστορία με την επέκτασή του στο YouTube. Το κανάλι του, «UR Cristiano», έκανε ρεκόρ όταν ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο συνδρομητές σε λιγότερο από 90 λεπτά και συνέχισε να αναπτύσσεται, φτάνοντας πλέον τους 16 εκατομμύρια συνδρομητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το επίτευγμα προσφέρει στον Πορτογάλο σούπερ σταρ νέες δυνατότητες κέρδους. Με 12 βίντεο που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές, ο Ρονάλντο βρίσκεται σε τροχιά να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους δημιουργούς του YouTube, όπως τον Mr Beast, ο οποίος με 400 εκατομμύρια προβολές κερδίζει έως και 5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα μόνο από διαφημιστικά έσοδα.

Σύμφωνα με το Thinkific, οι δημιουργοί του YouTube κερδίζουν από 2 έως 12 ευρώ ανά 1.000 προβολές, με το YouTube να διανέμει το 55% των διαφημιστικών εσόδων στους δημιουργούς. Με αυτή την αναλογία, ο CR7 ήδη αποκομίζει σημαντικά κέρδη από την ψηφιακή του παρουσία, ενώ το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο λαμπρό καθώς το κανάλι του συνεχίζει να κερδίζει έδαφος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποδεικνύει πως η επιτυχία δεν έχει όρια, κατακτώντας τώρα και τον κόσμο του YouTube με την ίδια αφοσίωση και επιμονή που τον έκανε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: