LAMDA DEVELOPMENT: Η εταιρεία που χτίζει συμμαχίες και παράγει εθνικό πλούτο

LAMDA DEVELOPMENT: Η εταιρεία που χτίζει συμμαχίες και παράγει εθνικό πλούτο
THE MALL ATHENS
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, η πρόοδος των μεγάλων έργων, οι επιδόσεις ρεκόρ, οι επενδυτές και οι καινοτομίες που προάγουν την εμπειρία.

Η LAMDA DEVELOPMENT είναι η κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη ακινήτων στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο, στο οποίο ανήκουν τα εµβληµατικά Malls και οι Μαρίνες Φλοίσβου, Ελληνικού-Αγίου Κοσµά και η Μαρίνα για mega yachts της Κέρκυρας. Από το 2021, η LAMDA δηµιουργεί στην περιοχή του πρώην διεθνούς αεροδροµίου Αθηνών, στο Ελληνικό, τη νέα, πράσινη, έξυπνη πόλη του µέλλοντος.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ΤΙΜΕ συµπεριέλαβε τη LAMDA στις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες στον κόσµο για το 2024. Στη διάσηµη λίστα του αµερικανικού περιοδικού “The 100 most influential companies” η LAMDA Development είναι η µόνη ελληνική εταιρεία, που έχει συµπεριληφθεί ποτέ, ανάµεσα σε κολοσσούς όπως Amazon, Apple, Google.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

H LAMDA Malls-100% θυγατρική του οµίλου της LAMDA- κατέχει αδιαµφισβήτητα ηγετική θέση στον κλάδο ανάπτυξης και λειτουργίας Εµπορικών Κέντρων µε τους 4 εµπορικούς προορισµούς: The Mall Athens, Golden Hall, Designer Outlet Athens, Mediterranean Cosmos.

Πρόκειται για ένα διαφοροποιηµένο portfolio των καλύτερων εµπορικών προορισµών στην Ελλάδα, από την εταιρεία που έφερε στη χώρα µας για πρώτη φορά το 2005, την έννοια του mall.

Στην Αθήνα λειτουργούν, το The Mall Athens, το πρώτο και µεγαλύτερο εµπορικό κέντρο στην Ελλάδα, το Golden Hall, το οποίο έχει βραβευθεί ως το No1 Intergraded εµπορικό κέντρο στην Ευρώπη και το Designer Outlet Athens που αποτελεί το πρώτο και µεγαλύτερο εκπτωτικό χωριό στη χώρα µας. Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί το Mediterranean Cosmos που είναι το µεγαλύτερο εµπορικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα.

GOLDEN HALL
GOLDEN HALL

Ακόµα µια καινοτοµία της LAMDA Development στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη είναι το γεγονός ότι έφερε στην αγορά την έννοια του «integrated mall» µέσω του Golden Hall, όπου λειτουργούν το Ολυµπιακό Μουσείο της Αθήνας, το Xplore, ένας χώρος ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για όλη την οικογένεια, καθώς και ένα µοναδικό ενυδρείο.

DESIGNER OUTLET
DESIGNER OUTLET

Τα εµπορικά κέντρα της LAMDA είναι χώροι υψηλής αισθητικής και πολλαπλών εµπειριών, που υπερβαίνουν το κλασικό retail προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές για κάθε προτίµηση. Φιλοξενούν 630 brands, 645 καταστήµατα, 80 χώρους εστίασης, 11 χώρους ψυχαγωγικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Βιωσιµότητα, οικολογικό αποτύπωµα, αλλά και ποικίλες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι τα στοιχεία, που κυριαρχούν στο «προφίλ» της λειτουργίας των 4 εµπορικών κέντρων της LAMDA.

Το The Ellinikon Mall θα προσφέρει πολυδιάστατη εμπειρία αγορών και ψυχαγωγία με προηγμένες τεχνολογίες.

Στο χαρτοφυλάκιο της LAMDA Malls, θα προστεθούν το επόµενο διάστηµα οι δύο υπό κατασκευή εµπορικοί προορισµοί της ανάπτυξης του Ελληνικού. Το The Ellinikon Mall, θα προσφέρει πολυδιάστατη εµπειρία αγορών και ψυχαγωγία µε προηγµένες τεχνολογίες. Έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS. Η Riviera Galleria, ένας µοναδικής αισθητικής εµπορικός προορισµός βρίσκεται στη Μαρίνα Ελληνικού-Αγίου Κοσµά. Έχει σχεδιαστεί από τον διάσηµο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma. Οι δύο αυτοί νέοι εµπορικοί προορισµοί, αναµένεται µε τη λειτουργία τους να διπλασιάσουν την κερδοφορία της LAMDA Malls.

MEDITERRANEAN COSMOS
MEDITERRANEAN COSMOS

The Ellinikon

Το έργο του Ελληνικού, η µεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης, έκτασης 6,2 εκατ. τ.µ., βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, µε τα επιµέρους έργα να είναι ορατά από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, τη Βουλιαγµένης και τους παράπλευρους δρόµους.

Οι πρώτοι έξι όροφοι του Riviera Tower, αυτού του καινοτόµου, υψηλής αισθητικής ουρανοξύστη, µε τη µαγευτική θέα στη θάλασσα, φαίνονται όλο και περισσότερο κάθε µέρα που περνά. Ο Riviera Tower έχει σχεδιαστεί από το διεθνούς φήµης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster & Partners.

THE ELLHNIKON
THE ELLHNIKON

Ορατές από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος είναι οι κατασκευαστικές εργασίες στα The Cove Residences, που όπως και ο Riviera Tower θα ολοκληρωθούν το 2026.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι εργασίες για τη Little Athens, τη νέα σύγχρονη γειτονιά, το µοντέλο «της πόλης των 15 λεπτών», όπου οι κάτοικοι µπορούν να έχουν σε απόσταση µόλις 15 λεπτών, όσα χρειάζονται στην καθηµερινότητά τους, όπως ψυχαγωγία, άθληση, εκπαίδευση, πολιτισµό και αγορές.

PARK RISE
PARK RISE

Το ψηλότερο από τα κτίρια της Little Athens, ύψους 50 µέτρων και 12 ορόφων, είναι το Park Rise, που σχεδιάστηκε από το διεθνούς φήµης αρχιτεκτονικό στούντιο Bjarke Ingels Group (BIG). Τη γειτονιά Little Athens συµπληρώνουν τέσσερα ακόµα οικιστικά συγκροτήµατα, τα Pavilion Terraces και Promenade Heights από το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 Architecture Studio, τα Αtrium Gardens από το Deda &Architects και Trinity Gardens από το Tsolakis Architect.

Πολύ γρήγορα προχωρούν και τα έργα υποδομών

Η υπογειοποίηση µέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος, όπου κατασκευάζεται ένα από τα πιο σύγχρονα τούνελ της Ευρώπης, αναµένεται να συµβάλει στην αποσυµφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήµατος της Παραλιακής. Οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% και η σκυροδέτηση κατά 60%.

Συγχρόνως, τα αντιπληµµυρικά έργα που υλοποιούνται θωρακίζουν τη νέα πόλη του Ελληνικού, αλλά και τους όµορους δήµους, από τις συνέπειες της κλιµατικής κρίσης. Στο ρέµα Τραχώνων, οι εργασίες εντός του χώρου του αεροδροµίου θα ολοκληρωθούν φέτος, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες οριοθέτησης του ρέµατος του Αεροδροµίου της Ευρυάλης, όπως ήταν παλαιότερα γνωστό. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το 2025.

Το The Ellinikon έχει µια σειρά από σηµαντικά µοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες: τη φύση του ως πόλης εντός πόλης, την ποικιλία χρήσεων και την εξαιρετική παραθαλάσσια τοποθεσία του, για να αναφέρουµε µόνο τα πιο σηµαντικά.

Η νέα πόλη του Ελληνικού είναι ένα νέο πρότυπο έργο έξυπνης αστικής ζωής µε επίκεντρο τους ανθρώπους. Εκτός από τις σπουδαίες αρχιτεκτονικές υπογραφές που βρίσκονται πίσω από κάθε οικιστική και εµπορική ανάπτυξη του The Ellinikon, αυτό που καθιστά µοναδικές τις κατοικίες της νέας πόλης είναι και τα «έξυπνα» συστήµατα διαχείρισης. Τα «Σπίτια του Μέλλοντος».

ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ

Sports Park@The Ellinikon

Ο νέος σύγχρονος αθλητικός πόλος στο Ελληνικό θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στο κοινό το 2025. Γήπεδα ποδοσφαίρου, ανοιχτός στίβος, στίβος ρίψεων, υγρός στίβος, γήπεδα µπάσκετ και τένις θα αποτελέσουν διεθνές σηµείο αναφοράς για τον αθλητισµό, εξυπηρετώντας αθλητές, συλλόγους, σωµατεία και οµοσπονδίες από όλο τον κόσµο.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της νέας πόλης του Ελληνικού θα δίνουν τη δυνατότητα στους αθλητές να προπονούνται σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών και τους πολίτες και επισκέπτες του Ελληνικού να έχουν πρόσβαση σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο αθλητισµού.

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφίες: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.