Λάρι Φινκ (BlackRock): H Ευρώπη χρειάζεται «πιο ενοποιημένη» τραπεζική αγορά – «Ουδέν σχόλιον» για Commerzbank-UniCredit

Λάρι Φινκ (BlackRock): H Ευρώπη χρειάζεται «πιο ενοποιημένη» τραπεζική αγορά – «Ουδέν σχόλιον» για Commerzbank-UniCredit
BlackRock Ceo Larry Fink attends the Partnership for Global Infrastructure and Investment Event during the G7 Summit at the Borgo Egnazia resort in Savelletri, Italy, on June 13, 2024. Leaders of the G7 wealthy nations gather in southern Italy this week against the backdrop of global and political turmoil, with boosting support for Ukraine top of the agenda. (Photo by Mandel NGAN / AFP) Photo: AFP
Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο συνέδριο Global Dialogue του Βερολίνου, τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ένα ισχυρότερο σύστημα κεφαλαιαγοράς και ένα πιο ενοποιημένο τραπεζικό σύστημα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, κάλεσε την Ευρώπη να προχωρήσει σε περαιτέρω ενοποίηση της τραπεζικής αγοράς και ενίσχυση του συστήματος κεφαλαιαγοράς. Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο συνέδριο Global Dialogue του Βερολίνου, τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ένα ισχυρότερο σύστημα κεφαλαιαγοράς και ένα πιο ενοποιημένο τραπεζικό σύστημα».

Ωστόσο, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις φήμες σχετικά με πιθανή συγχώνευση της Commerzbank και της UniCredit, τονίζοντας ότι η BlackRock, ως μέτοχος και στις δύο εταιρείες, δεν σχολιάζει «οποιαδήποτε δραστηριότητα» που σχετίζεται με αυτές.

Ο Φινκ εξέφρασε την πεποίθησή του για τη σημασία της ενοποίησης των τραπεζών και των κεφαλαιαγορών στην Ευρώπη, κάτι που, όπως υποστήριξε, θα συμβάλει στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η UniCredit έχει δημιουργήσει συμμετοχή 21% στην Commerzbank και έχει δηλώσει ότι μια πλήρης εξαγορά αποτελεί πιθανή επιλογή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, κορυφαία στελέχη των δύο τραπεζών, ο Αντρέα Ορσέλ και η Μπετίνα Ορλόπ, είχαν πρόσφατη συνάντηση για να συζητήσουν τις στρατηγικές της Commerzbank.

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στις δύο τράπεζες. Παράλληλα, ο Λάρι Φινκ, ιδρυτής και CEO της BlackRock, έχει προσωπική περιουσία που εκτιμάται στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η επιρροή του στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη είναι τεράστια, με το χαρτοφυλάκιό του να περιλαμβάνει συνταξιοδοτικά ταμεία 35 εκατομμυρίων Αμερικανών.

Η πιθανή συγχώνευση της Commerzbank και της UniCredit αποτελεί ένα κομβικό σημείο για την τραπεζική αγορά στην Ευρώπη, ωστόσο, οι εξελίξεις παραμένουν υπό διαπραγμάτευση, ενώ η BlackRock αναμένει την πορεία της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: