Λεμέρ: Ποτέ με την ακροαριστερά, ακόμα και ενάντια στην ακροδεξιά

Λεμέρ: Ποτέ με την ακροαριστερά, ακόμα και ενάντια στην ακροδεξιά
France's Minister for Economy and Finances Bruno Le Maire and member of the "Ensemble pour la Republique" coalition looks on during a meeting with French employers' association Movement of the Enterprises of France (MEDEF) gathering party and coalition leaders ahead of legislative elections, in Paris on June 20, 2024. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP) Photo: AFP
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών απέκλεισε την πιθανότητα να καλέσει τους ψηφοφόρους να στηρίξουν υποψήφιο της Ανυπότακτης Γαλλίας, ακόμη και αν είναι η μόνη εναλλακτική για να νικηθεί η ακροδεξιά.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα καλέσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν έναν υποψήφιο της ακροαριστερής Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI), ακόμη και αν αυτό είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για να αποτραπεί η νίκη ενός υποψηφίου του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN).

Το RN της Μαρίν Λεπέν σημείωσε ιστορικά κέρδη και κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών. Ωστόσο, η τελική έκβαση των εκλογών θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες που θα σχηματιστούν τις επόμενες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηγέτες του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου και της κεντρώας συμμαχίας του Μακρόν δήλωσαν ότι θα αποσύρουν τους υποψηφίους τους σε περιφέρειες όπου άλλοι υποψήφιοι έχουν καλύτερη θέση για να νικήσουν το RN στον δεύτερο γύρο.

«Το LFI είναι κίνδυνος για το έθνος», δήλωσε ο Λεμέρ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, προσθέτοντας ότι, ενώ θα ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν υποψηφίους από άλλα αριστερά κόμματα σε περιοχές όπου ο κεντρώος υποψήφιος έχει αποσυρθεί, «ποτέ» δεν θα καλέσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το LFI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: