Liam Payne: Σκοτώθηκε ο πρώην τραγουδιστής των One Direction – Έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες

Liam Payne: Σκοτώθηκε ο πρώην τραγουδιστής των One Direction – Έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες
epa07383688 British performer Liam Payne arrives for the Brit Awards 2019 at the O2 Arena in Greenwich, London, Britain, 20 February 2019. It is the 39th edition of the British Phonographic Industry's annual pop music awards. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Liam Payne, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 31 ετών. Ο θάνατός του επήλθε μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες.  

Ο Liam Payne, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, πέθανε σε ηλικία 31 ετών στο Μπουένος Άιρες αφού έπεσε από τον τρίτο όροφο δωματίου, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα.

“Ο Liam James Payne, συνθέτης και κιθαρίστας, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, πέθανε σήμερα αφού έπεσε από τον τρίτο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Παλέρμο“, δήλωσε η αστυνομία του Μπουένος Άιρες σε δήλωση.Ο Alberto Crescenti, επικεφαλής του κρατικού ιατρικού συστήματος έκτακτης ανάγκης , είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Todo Noticias της Αργεντινής ότι ο Πέιν έπεσε σε μια εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου.

«Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε [μια] ομάδα έκτακτης ανάγκης και επιβεβαίωσε τον θάνατο αυτού του άνδρα που αργότερα μάθαμε ότι ήταν από ένα μουσικό συγκρότημα. Από την πτώση του είχε τραύματα ασυμβίβαστα με τη ζωή. Δεν υπήρχε τρόπος να γίνει τίποτα», είπε ο Κρεσέντι.

Ο Crescenti είπε ότι οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του θανάτου του Payne και διενεργούν νεκροψία.

Οι εφημερίδες La Nacion και Clarin αναφέρουν ότι η αστυνομία εκλήθη στο ξενοδοχείο έπειτα από αναφορές για «ταραξία που ήταν πιθανότατα υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ».

Ο Πέιν επισκεπτόταν την Αργεντινή μαζί με τον Niall Horan, επίσης πρώην μέλος των One Direction ο οποίος εμφανίστηκε στο Movistar Arena της πόλης στις 2 Οκτωβρίου.

(L-R) Liam Payne, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan and Harry Styles of English-Irish pop boy band One Direction stage during a press conference to promote their second latest album 'Take Me Home' in Tokyo, Japan, 18 January 2013. EPA/CHRISTOPHER JUE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
(L-R) Liam Payne, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan and Harry Styles of English-Irish pop boy band One Direction stage during a press conference to promote their second latest album ‘Take Me Home’ in Tokyo, Japan, 18 January 2013. EPA/CHRISTOPHER JUE

Εκατοντάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο το απόγευμα της Τετάρτης, όμως μια ήσυχη δυσπιστία κρεμόταν στην ατμόσφαιρα. Οι φανς του στέκονταν σοκαρισμένοι, πολλοί από αυτούς δακρυσμένοι καθώς παρηγορούσαν ο ένας τον άλλον. Άλλοι κοιτούσαν το ξενοδοχείο, του οποίου όλες οι κουρτίνες ήταν κλειστές.

«Αισθάνομαι συντετριμμένη. Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί είχα δεχθεί πολύ εκφοβισμό στο σχολείο μου και τα τραγούδια του με βοηθούσαν. Είμαι συντετριμμένη. Ήρθα μόλις έμαθα τα νέα», είπε η 26χρονη θαυμάστρια Martina Belaustgui. «Τον είδα στο σόου του Niall πριν από μερικές εβδομάδες. Τραγουδούσε και χόρευε και χοροπηδούσε».

«Τον γνώρισα όταν ήμουν 12 ετών. Ήταν με την οικογένειά του και του ζήτησα μια φωτογραφία. Ήταν τόσο ωραίος. Ήμουν τόσο ντροπαλή. Προσπάθησε να μου μιλήσει αλλά δεν μπορούσα να πω τίποτα. Το μετανιώνω», είπε η 25χρονη θαυμάστρια Mariana Pinto.

Ποιος ήταν ο Liam Payne

Γεννημένος στο Wolverhampton της Αγγλίας το 1993, ο Payne ήταν μόλις 16 ετών όταν έγινε μέλος των One Direction, ενός boyband που δημιουργήθηκε από το μουσικό στέλεχος Simon Cowell στο βρετανικό ριάλιτι The X Factor το 2010.

Το συγκρότημα, το οποίο αποτελούνταν από τους Payne, Horan, Harry Styles, Louis Tomlinson και Zayn Malik, δεν κέρδισε εκείνη τη σεζόν του X Factor, αλλά κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα boybands όλων των εποχών.

Πούλησαν περισσότερους από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, με επιτυχίες όπως What Makes You Beautiful, Night Changes και Steal My Girl.

Οι One Direction διαλύθηκαν επ’ αόριστον το 2016 και ο Πέιν συνέχισε τη σόλο καριέρα του, κυκλοφορώντας το ντεμπούτο του σινγκλ, Strip That Down, το 2017.

Από την κυκλοφορία του πρώτου του single και μετά, ο Liam Payne δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει σημαντική επιτυχία στα charts.

Το τελευταίο του κομμάτι, Teardrops, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2024, έφτασε μέχρι την 44η θέση, και παρόλο που υπήρχε συζήτηση για ένα δεύτερο στούντιο άλμπουμ, αυτό δεν υλοποιήθηκε. Η σόλο περιοδεία του αναβλήθηκε το 2023, όταν νοσηλεύτηκε με μόλυνση στα νεφρά.

Μιλώντας στον Guardian το 2019, ο Payne μίλησε για την ψυχική του υγεία, αποκαλύπτοντας ότι ήταν σε θεραπεία για δύο χρόνια. Είπε ότι, στο απόγειο της φήμης των One Direction, άρχισε να εθίζεται στο αλκοόλ και σε ένα φάρμακο για την επιληψία ως σταθεροποιητικό της διάθεσης, για να αντιμετωπίσει τα «ακανόνιστα σκαμπανεβάσματα» που βίωνε. «Απλώς χρειαζόμουν λίγη βοήθεια για να με κρατήσει σταθερό…», είπε.

Πέρυσι, ανέφερε σε μια συνέντευξη ότι είχε συμπληρώσει περισσότερους από τρεις μήνες νηφαλιότητας. «Είμαι νηφάλιος τώρα, πάνω από 100 ημέρες», είπε στο IFL TV. «Αισθάνομαι καταπληκτικά, αισθάνομαι πολύ, πολύ καλά και η υποστήριξη από τους φανς μου ήταν πολύ, πολύ καλή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

Ο Πέιν έγινε πατέρας το 2017, έχοντας έναν γιο τον Μπερ Γκρέι Πέιν με την τότε σύντροφό του, την κριτή του X Factor, Cheryl Cole. Το ζευγάρι χώρισε το 2018.

Η δημοσιότητα και η ψυχολογική πίεση

Ο Liam Payne είχε «τεράστια επίδραση στην ποπ κουλτούρα» αλλά «βρέθηκε υπό αυστηρή κριτική», λέει δημοσιογράφος.

Ο Liam Payne ήταν ένα «τεράστιο» κομμάτι μιας ομάδας που έκανε τα boybands ξανά «δύναμη στην ποπ κουλτούρα», σύμφωνα με τον μουσικό συντάκτη του Guardian, Ben Beaumont-Thomas.

Ο ίδιος αναφέρει ότι τα boybands ήταν «σχεδόν τελειωμένα» μετά τη «χρυσή εποχή» της δεκαετίας του ’90 με συγκροτήματα όπως οι Take That, οι Backstreet Boys και οι NSYNC.

«Ο Liam ήταν μέλος των [One Direction], που έφεραν αυτό το είδος ξανά στο προσκήνιο και το μετέτρεψαν ξανά σε μια δύναμη στην ποπ κουλτούρα», είπε ο κ. Beaumont-Thomas στο Sky News.

Ο Payne είχε «τεράστια επίδραση στην ποπ κουλτούρα» τόσο με την καριέρα του στην ομάδα όσο και ως σόλο καλλιτέχνης.

Το ταλέντο του Payne φάνηκε έντονα στο X Factor «με τόσο ισχυρό τρόπο», πρόσθεσε ο κ. Beaumont-Thomas, αναφέροντας ότι ήταν μια «ξεχωριστή προσωπικότητα» μέσα στους One Direction.

Ωστόσο, επισημαίνει την «σκοτεινή πλευρά» της τηλεοπτικής πραγματικότητας και της φήμης που τη συνοδεύει, λέγοντας ότι ο Payne έγινε μια «δημόσια φιγούρα υπό αυστηρή παρακολούθηση» εξαιτίας αυτού.

«Ο Liam ήταν κάποιος που τόσο τότε όσο και καθ’ όλη την καριέρα του βίωσε έντονα την πίεση του ταμπλόιντ τύπου και των στήλων κουτσομπολιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περισσότερο από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς», λέει ο κ. Beaumont-Thomas.

«Ο ψυχολογικός αντίκτυπος αυτού είναι τεράστιος».