Lidl Ελλάς: 25 χρόνια ισχυρής ανάπτυξης στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

Lidl Ελλάς: 25 χρόνια ισχυρής ανάπτυξης στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο
Η Lidl Ελλάς παραμένει κορυφαία επιλογή για τον Έλληνα καταναλωτή, αποδεικνύοντας την προσήλωσή της στο να κοιτάζει μπροστά και να εξελίσσεται συνεχώς.

Η Lidl Ελλάς συµπληρώνει φέτος 25 χρόνια δυναµικής παρουσίας στην Ελλάδα, µια διαφορετική γιορτή που µας δείχνει τον χαρακτήρα της εταιρείας, αλλά και τον λόγο που έχει φτάσει τόσο ψηλά στην προτίµηση του ελληνικού κοινού. Με σλόγκαν «Το Lidl στα καλύτερά του», η εταιρεία εξελίσσεται µαζί µε τον τόπο και τους ανθρώπους, χάρη στην επιχειρηµατική της φιλοσοφία αλλά και το πάθος, την αφοσίωση και τον επαγγελµατισµό των πάνω από 6.700 εργαζοµένων της. Κατά τη διάρκεια της 25ετούς διαδροµής της, η εταιρεία µε επίκεντρο τους Έλληνες καταναλωτές, έχει επενδύσει σε υγιείς, αξιόπιστες συνεργασίες µε τους προµηθευτές της και έχει υλοποιήσει πληθώρα ενεργειών, µε στόχο τη συνεχή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το επενδυτικό πλάνο και τα επόμενα βήματα

Η επέτειος των 25 χρόνων λειτουργίας αντανακλά το ταξίδι της Lidl Ελλάς, µίας σύγχρονης αλυσίδας λιανικής που µε ταπεινότητα, ωριµότητα και σχέδιο δράσης δουλεύει καθηµερινά, για να απολαµβάνουν όλοι ακόµα περισσότερα µέσα στα επόµενα 25 χρόνια. Με όραµα να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους καταναλωτές, τους επιχειρηµατικούς εταίρους και τους εργαζοµένους.

Το πλάνο της εταιρείας έως το 2025, περιλαµβάνει επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ, µε προτεραιότητα την αναβάθµιση του δικτύου της, τον ψηφιακό µετασχηµατισµό, αλλά και τις «πράσινες» επενδύσεις. Πρόσφατα, εγκαινίασε υπερσύγχρονα καταστήµατα στις περιοχές του Ρέντη, στη Χανιόπορτα και στη Λευκάδα, ενώ µέχρι τέλος του έτους προγραµµατίζει το άνοιγµα ενός νέου καταστήµατος στην Αττική, που θα ενσωµατώνει όλα τα χαρακτηριστικά µίας σύγχρονης εµπειρίας αγορών.

Η εταιρεία δυναµώνει την εµπειρία του καταναλωτή µε καινοτόµες παρεµβάσεις, όπως η εφαρµογή της ψηφιακής απόδειξης (e-Ticket) µέσω της εφαρµογής Lidl Plus, η πιλοτική λειτουργία των ταµείων αυτοεξυπηρέτησης (self-checkout), ενώ φροντίζει για το περιβάλλον µε 100% χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Σε βάθος τετραετίας πρόκειται να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήµατα στο 25% των καταστηµάτων της, ενώ υπολογίζει να έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση σταθµών ηλεκτρικής φόρτισης σε όλο το δίκτυό της στην Ελλάδα.

Νέα standards στην αγορά εργασίας

Στρατηγική αρχή της Lidl Ελλάς είναι να προσφέρει στους ανθρώπους της αµοιβές και επιπρόσθετες παροχές που είναι και ανταγωνιστικές και πάνω από τον µέσο όρο της αγοράς. Από την 1η Δεκεµβρίου 2023 καθιέρωσε τον κατώτατο µισθό πλήρους απασχόλησης στα 1.000 ευρώ µεικτά για όλους τους εργαζοµένους της, ενώ εφάρµοσε νέα µισθολογική πολιτική για τους εργαζόµενους της στα logistics centres µε αυξήσεις έως και 18%, µια ενίσχυση που αγγίζει ετησίως τα 650.000€.

«Με επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ, προχωράμε στην αναβάθμιση του δικτύου μας, προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις πράσινες επενδύσεις. Θέτουμε νέα standards στην αγορά εργασίας, με την καθιέρωση του κατώτατου μισθού στα 1.000€ για όλους τους εργαζομένους μας». Martin Brandenburger, CEO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lidl Ελλάς

Επετειακές εκδηλώσεις

Η εταιρεία πραγµατοποίησε δύο συµβολικές εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τιµώντας διαχρονικούς συνεργάτες της και γιορτάζοντας µαζί τους 25 χρόνια λειτουργίας στη χώρα.

Στο πλαίσιο της γαστρονοµική εκδήλωσης «25 χρόνια Lidl Ελλάς – The Lunch Experience», που πραγµατοποιήθηκε στο Hyatt Regency Thessaloniki, οι προσκεκληµένοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό γεύµα 5 πιάτων δια χειρός του chef Λευτέρη Λαζάρου.

Την Πέµπτη 6 Ιουνίου 2024 πραγµατοποιήθηκε µεγάλη εκδήλωση στο Anassa City Events, όπου οι καλεσµένοι περιηγήθηκαν σε µία έκθεση-αφιέρωµα στην πορεία της Lidl Ελλάς, αλλά και στα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που, µέσω του δικτύου καταστηµάτων της, προωθούνται σε 31 χώρες, συµπεριλαµβανοµένων και των ΗΠΑ. Ο chef Λαζάρου χάρισε ένα ξεχωριστό µαγειρικό show στη Lidl Food Academy on the go, τη νέα κινητή κουζίνα φαγητού της Lidl Ελλάς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Ανάµεσα στα σηµαντικότερα βραβεία για το 2023 ήταν η ανάδειξή της σε Retailer of the Year στα Supermarket Awards 2023, καθώς και η βράβευση της για την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιµής στην Ελλάδα µε το Best Buy Award στην κατηγορία «Τοπική αλυσίδα λιανικής» για το έτος 2023/2024. Για 8η συνεχή χρονιά αναδείχθηκε Κορυφαίος Εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη δέσµευσή της για ένα συµπεριληπτικό και φιλικό περιβάλλον µε ίσες ευκαιρίες. Επίσης, διακρίθηκε στις Sustainable Companies, αλλά και στις The Most Sustainable Companies in Greece για 7η συνεχή χρονιά, ενώ για 5η χρονιά ξεχώρισε στον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, CR Index. Επιπλέον, απέσπασε την κορυφαία διάκριση «Loyalty Brand of the Year» στα Loyalty Awards 2024 για τις καινοτόµες πρωτοβουλίες επιβράβευσης πελατών.

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφίες: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.