Χάος διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ με νέο διπλό μέτωπο του Στέφανου Κασσελάκη με Φάμελλο και Λινού

Χάος διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ με νέο διπλό μέτωπο του Στέφανου Κασσελάκη με Φάμελλο και Λινού
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, Αθήνα Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024. Νωρίτερα η επίθεση, σε προσωπικό πεδίο, που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σε βάρος συνεργάτη του υπουργού Υγείας, πυροδότησε αντιδράσεις στη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, απευθύνθηκε στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας η οποία παρίστατο στην αίθουσα, με τρόπο που οδήγησε και την ίδια την συνάδελφό του Αθηνά Λινού να ξεσπάσει σε κλάματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Αθηνά Λινού αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα της μετά τη διαγραφή της ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτείται.

Διπλή άρνηση από Αθηνά Λινού και Σωκράτη Φάμελλο έλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερους τριγμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής του κόμματος που διεγράφη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την απόφασή της να μην παραδώσει την βουλευτική της έδρα.

Η, ανεξάρτητη, πλέον βουλευτής καταφέρθηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «αυτόκλητο δικαστή» αλλά και κατά του Παύλου Πολάκη, για τον οποίο έκανε λόγο για «συκοφαντίες» εναντίον της.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αποφάσισε να μην παραιτηθεί από τη θέση του για να κατέβει ως μοναδικός υποψήφιος ο Νίκος Παππάς -όπως αποφάσισε ο Σ. Κασσελάκης- παραπέμποντάς τον στις προβλεπόμενες κομματικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση της Αθηνάς Λινού

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

Mου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής. Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

Υπενθυμίζεται πως η Αθηνά Λινού είχε παραδώσει πριν από λίγες ημέρες εκατοντάδες σελίδες με οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου «Prolepsis» στον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, καθώς, μετά τις καταγγελίες Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως θα ερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της Αθηνάς Λινού, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει τα εξής:

“Το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτηση της κα Λίνου. Δεν έχει απαντήσει όμως μέχρι στιγμής. Δεν θα σχολιάσω παραπάνω. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα. Αιτούμαστε να παραδώσει την έδρα της. Η απάντηση θα είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το ζήτημά της, δεν είμαι εισαγγελέας. Θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί τα πράγματα πριν μπει στα ψηφοδέλτια. Είναι ένα μάθημα για τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Φάμελλος προς Κασσελάκη: Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις

Αρνήθηκε να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Σωκράτη Φάμελλος.

Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: ” Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο.Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα.Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι.

Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου”.

ΣΥΡΙΖΑ σε Λινού: Η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα όσα υποστηρίζει η κα Λινού σημειώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελακη προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την ΚΟ για λόγους διαφάνειας.

  1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…
  3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φάμελλος: Δεν είμαι ούτε σύμμαχος, ούτε αντίπαλος του Κασσελάκη – Επιζήμια η απομάκρυνσή μου

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Στα δύο η Κοινοβουλευτική Ομάδα – Πώς ψήφισαν οι βουλευτές επί της πρότασης Κασσελάκη