Live Blog: Το debate για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Live Blog: Το debate για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης συμμετέχουν στο ντιμπέιτ για την αρχηγία του κόμματος, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024. Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο στις 13 Οκτωβρίου με σκοπό την ανάδειξη προέδρου του κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
Σε ζωντανή μετάδοση η τηλεμαχία των 6 υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος.

Στη μάχη των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής στρέφονται οι προβολείς του πολιτικού ενδιαφέροντος, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη των debate μεταξύ των Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλου Γερουλάνου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Άννας Διαμαντοπούλου και Μιχάλη Κατρίνη για την ηγεσία του κόμματος που φιλοξενεί η τηλεόραση της ΕΡΤ.

Οι εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο -εφόσον χρειαστεί- στις 13 Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται πως επί της διαδικασίας οι υποψήφιοι αναπτύσσουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες.

  1. Οικονομία-Ανάπτυξη
  2. Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
  3. Εξωτερική πολιτική-Άμυνα- Ευρωπαϊκή Ένωση
  4. Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
  5. Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”.

Συντονιστές του debate είναι οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς και Απόστολος Μαγγηριάδης που θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά 6 follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Κάθε υποψήφια-ιος έχει τη δυνατότητα 5 φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Το debate ολοκηρώνεται με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90’’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: