Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι και πώς θα λάβουν τη νέα επιδότηση για τον Αύγουστο

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι και πώς θα λάβουν τη νέα επιδότηση για τον Αύγουστο
Photo: pixabay.com
Οι επιχειρήσεις εξαιρούνται, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από την επαναφορά του έκτακτου τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε οριζόντια επιδότηση για τα νοικοκυριά με πράσινα και κίτρινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο, με στόχο την ανακούφιση από τις αυξημένες τιμές ενέργειας.

Οι λεπτομέρειες της επιδότησης:

Η επιδότηση θα καλύπτει έως 500 κιλοβατώρες, παρά τις αυξημένες καταναλώσεις λόγω καύσωνα. Οι ακριβείς τιμές επιδότησης θα ανακοινωθούν τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Τα πράσινα τιμολόγια αναμένεται να αυξηθούν στα 18-19 λεπτά από τα 13 λεπτά του περασμένου μήνα, προκαλώντας σημαντική οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρέσεις και χρηματοδότηση:

Οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων, δεν θα επιδοτηθούν λόγω της ανάγκης έγκρισης από την Κομισιόν. Οι επιδοτήσεις θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης μέσω της επαναφοράς του έκτακτου τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο.

Επόμενα βήματα:

Η έκτακτη εισφορά θα νομοθετηθεί άμεσα και θα υπολογιστεί ανά θερμική μεγαβατώρα, με στόχο να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά για τις επιδοτήσεις. Επιπλέον, η κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για να μπορεί να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις ολιγοήμερων στρεβλώσεων στην αγορά ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: