Το λογισμικό που «λύνει τα χέρια» των μικρών επιχειρήσεων
- 10/03/2014, 08:40
- SHARE
Το Megaventory καθιστά παιχνιδάκι τη διαχείριση πωλήσεων, προμηθειών και αποθεμάτων.
Έχουμε συνηθίσει να ακούμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και πως θα πρέπει να αποτελούν νούμερο ένα προτεραιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης. Αν κάτι χαρακτηρίζει το ελληνικό επιχειρείν είναι η λειτουργία επιχειρήσεων οικογενειοκρατικού χαρακτήρα και οι επιχειρήσεις που απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων. Παρά το μικρό τους μέγεθος, πολλές εξ αυτών κάνουν επιτυχημένα βήματα στο εξωτερικό κι αυτό χάρη στη συμβολή της τεχνολογίας. Πόσοι, όμως, είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς να τη διαχειριστούν προς όφελός τους, όταν στην επιχείρησή τους δεν υπάρχει το αντίστοιχο τμήμα ΙΤ;
Μην άγχεστε. Για αυτές τις επιχειρήσεις έχει προνοήσει η Megaventory, μία startup επιχείρηση που ξεκίνησε το 2010 και χάρη στην καινοτόμα και προσιτή λύση διαχείρισης αποθηκών και αποθεμάτων, προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες της σε διεθνές επίπεδο. Το λογισμικό της είναι ιδανικό για εταιρείες που έχουν πολλαπλά σημεία πώλησης, αλλά και για όσες χρησιμοποιούν διαφορετικά κανάλια διανομής.
Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής startup είναι ο Κωστής Μαμάσης, ενώ την εταιρεία στελεχώνουν επίσης οι Δ. Αθανασιάδης, Γ. Γληνός και Λευτέρης Τριμίντζιος. Μέσω του Megaventory παρέχονται στον πελάτη τα τεχνολογικά εργαλεία που θα του επιτρέψουν να αναπτυχθεί με ταχύτερο ρυθμό. Μπορεί να στείλει οικονομικές προσφορές και να ξεκινήσει τη διαδικασία προ-πώλησης, να καταχωρήσει παραγγελίες πώλησης, να στείλει παραγγελίες αγορών σε προμηθευτές και να ξεκινήσει την διαδικασία αγορών, να εκδώσει παραστατικά κίνησης για να αποστείλει/παραλάβει προϊόντα, να εκδώσει τιμολόγια πώλησης και αγορών και να δει αναφορές κόστους και κερδών.
Διαβάστε ακόμη: Globo: H ελληνική εταιρεία-ηγέτης στην παγκόσμια αγορά λογισμικού
Με μια απλή εγγραφή, ανεβάζει τα προϊόντα του στο cloud και διαχειρίζεται πωλήσεις, αγορές και αποθήκη. Και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η εταιρεία δεσμεύεται πως ακόμα και μη έμπειροι χρήστες να νιώθουν εξοικειωμένοι με το περιβάλλον εργασίας από το πρώτο λεπτό. Το κόστος ξεκινά από 10 δολάρια το μήνα και μπορεί να φτάσει έως και το ποσό των 100 δολαρίων, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών και τους κωδικούς προϊόντων.
Η εξωστρέφεια αποτελεί σήμα κατατεθέν της Megaventory. Απαριθμεί εκατοντάδες πελάτες σε 50 χώρες διεθνώς, όταν στην χώρα μας ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα δάχτυλά της παλάμης του ενός χεριού. Η εταιρεία παραμένει προσκολλημένη στη διεθνή αγορά, δίνοντας έμφαση κυρίως στις επιχειρήσεις 1-9 ατόμων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να δραστηριοποιηθούν στην αγορά, πώληση ή κατασκευή προϊόντων. Βάσει έρευνας, η εν λόγω αγορά εκτιμάται ότι περιλαμβάνει 20 εκατ. επιχειρήσεις παγκοσμίως, εκ των οποίων 8 εκατ. βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφορικά με την αξία της αγοράς των online εφαρμογών διαχείρισης αποθηκών και αποθεμάτων, αυτή διαμορφώνεται κοντά στα 5 δισ. δολάρια και αναμένεται να κινηθεί με έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 15%.
Στόχος είναι η σύναψη συνεργασιών με δημιουργούς λογισμικού που προσφέρουν εφαρμογές με τις οποίες μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά το Megaventory, όπως για παράδειγμα, εμπορικο-λογιστικά πακέτα. Η προσέλκυση συνεργατών δεν θα είναι δύσκολη διαδικασία, αφού η εταιρεία διαθέτει και τεχνογνωσία και εμπειρία. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο των online εφαρμογών διαχείρισης και σίγουρα αυτό είναι δείγμα αξιοπιστίας.
Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική startup που «ντύνει» τα gadgets μας