Λονδίνο: Τρομακτική αύξηση του αριθμού αστέγων – Έκκληση για «αποφασιστικά μέτρα»

Λονδίνο: Τρομακτική αύξηση του αριθμού αστέγων – Έκκληση για «αποφασιστικά μέτρα»
Photo: pixabay.com
Το ένα πέμπτο των ανθρώπων που έγιναν άστεγοι τον περασμένο χρόνο είχαν προηγουμένως περάσει από κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Ο αριθμός των αστέγων έφτασε σε ύψη ρεκόρ στο Λονδίνο τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης Homeless Link που καλεί την επόμενη βρετανική κυβέρνηση να λάβει «αποφασιστικά μέτρα». Από τον Μάρτιο 2023 έως τον Μάρτιο 2024, περίπου 12.000 άτομα καταγράφηκαν στη βάση δεδομένων της Homeless Link, σημειώνοντας αύξηση 19% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και 58% σε σχέση με δέκα χρόνια πριν.

«Η τρομακτική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που κοιμούνται στον δρόμο στο Λονδίνο δείχνει ότι η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει αποφασιστική δράση για να επιλύσει την κρίση αυτή, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Ρικ Χέντερσον, πρόεδρος της Homeless Link.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οργάνωση ζητά την κατασκευή φθηνών κατοικιών και την οικονομική υποστήριξη των οργανώσεων που βοηθούν τους άστεγους να αντιμετωπίσουν τις βαθιές αιτίες των προβλημάτων που τους οδήγησαν στον δρόμο. Το ζήτημα της στέγης αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας των βουλευτικών εκλογών της 4ης Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ένα πέμπτο των ανθρώπων που έγιναν άστεγοι τον περασμένο χρόνο είχαν προηγουμένως περάσει από κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Οι οργανώσεις αρωγής των αιτούντων άσυλο έχουν εκφράσει ανησυχίες για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον χρόνο που δίδεται στους ανθρώπους που έχουν λάβει άσυλο για να βρουν στέγη.

Οι βρετανοί υπήκοοι αποτελούν το 45% των καταγεγραμμένων αστέγων, ενώ το ένα τέταρτο προέρχεται από χώρες της Ευρώπης και το υπόλοιπο 30% από άλλες περιοχές του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: