Lufthansa: «Βίαιος» ο αντίκτυπος από τις καθυστερήσεις αεροπλάνων – Θα διαρκέσει μέχρι το 2030

Lufthansa: «Βίαιος» ο αντίκτυπος από τις καθυστερήσεις αεροπλάνων – Θα διαρκέσει μέχρι το 2030
Η Lufthansa έχει παραγγείλει 250 νέα αεροσκάφη από την Airbus και την Boeing, με προγραμματισμένες παραδόσεις μεταξύ 2024 και 2029.

Τα προβλήματα παράδοσης αεροσκαφών έχουν «βίαιο» αντίκτυπο στη Lufthansa και δεν θα επιλυθούν πριν από το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Κάρστεν Σπορ.

Μιλώντας στη λέσχη επιχειρηματικού Τύπου στη Στουτγάρδη αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Σπορ δήλωσε ότι η έλλειψη αεροσκαφών μπορεί να κοστίζει στη Lufthansa περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αν και δεν έδωσε ακριβές ποσό.

Η Lufthansa έχει παραγγείλει 250 νέα αεροσκάφη από την Airbus και την Boeing για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της, με προγραμματισμένες παραδόσεις μεταξύ 2024 και 2029.

Ωστόσο, «κανένα αεροπλάνο δεν φτάνει στην ώρα του», δήλωσε ο Σπορ, προσθέτοντας ότι περίπου 100 από τα 750 αεροσκάφη της Lufthansa είναι καθηλωμένα στο έδαφος είτε για λόγους συντήρησης είτε επειδή έχουν παροπλιστεί.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Airbus μείωσε την πρόβλεψή της για τις παραδόσεις φέτος σε περίπου 770 αεροσκάφη από περίπου 800. Η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω αυξανόμενου σκεπτικισμού μεταξύ των προμηθευτών σχετικά με την παραγωγή αεροσκαφών της, καθώς η Airbus παλεύει με ελλείψεις ανταλλακτικών.

Εν τω μεταξύ, μια σειρά περιστατικών στην Boeing έχουν αυξήσει τον ρυθμιστικό έλεγχο του αμερικανικού κατασκευαστή, προσθέτοντας στις καθυστερήσεις στις παραδόσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com