Στα σκαριά «πολυτελής» συμμαχία LVMH – Formula 1 ύψους 150 εκατ. δολαρίων ετησίως

Στα σκαριά «πολυτελής» συμμαχία LVMH – Formula 1 ύψους 150 εκατ. δολαρίων ετησίως
epa10983986 Monaco's Formula One driver Charles Leclerc of Scuderia Ferrari in action during the Formula 1 Las Vegas Grand Prix, in Las Vegas, USA, 18 November 2023. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η LVMH βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία-ορόσημο με τη Formula 1, φέρνοντας τις κορυφαίες μάρκες της, όπως Tag Heuer και Moet & Chandon, στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Η LVMH ετοιμάζεται να αλλάξει το παιχνίδι στις πίστες της Formula 1, με διαπραγματεύσεις σε προχωρημένο στάδιο για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του παγκοσμίου φήμης πρωταθλήματος. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να αναδείξει μεγάλες μάρκες πολυτελείας, όπως η Tag Heuer, η Moet & Chandon και πιθανόν οι ξενοδοχειακές αλυσίδες της LVMH, προσφέροντας μια πολυτελή διάσταση στους αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να αποφέρει στη Formula 1 περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει πλήγμα για την Rolex SA, η οποία διατηρεί την πρωτοκαθεδρία ως επίσημος χορηγός χρονομέτρησης της F1 από το 2013.

Η δημοτικότητα της Formula 1 έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, με την επέκταση των αγωνιστικών χώρων και την προβολή της από τη σειρά του NetflixFormula 1: Drive to Survive.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την LVMH, η πιθανή αυτή συμφωνία αποτελεί μια ευκαιρία να προωθήσει τα κορυφαία της brands σε ένα διεθνές κοινό, ενισχύοντας το εμπορικό της αποτύπωμα και υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες του ιδρυτή της, Μπερνάρ Αρνό.

Οι επωνυμίες της LVMH, όπως η Louis Vuitton και η Tiffany & Co., ήδη εμφανίζονται σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, δίνοντας μια νότα πολυτέλειας και φινέτσας. Με τη συμφωνία αυτή, η LVMH φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στον αθλητισμό, με επίκεντρο τις υψηλές ταχύτητες και την αδρεναλίνη της Formula 1.

Αν και η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, η κίνηση αυτή της LVMH σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις συνεργασίες πολυτελών brands με κορυφαία αθλητικά γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: