«Μαγνήτης» οι ευρωπαϊκές πόλεις για εκατομμυριούχους – Χάνει έδαφος η Βρετανία

«Μαγνήτης» οι ευρωπαϊκές πόλεις για εκατομμυριούχους – Χάνει έδαφος η Βρετανία
Photo: pixabay.com
Η τάση μετεγκατάστασης εκατομμυριούχων σε περιοχές με ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς και νέες ευκαιρίες ενισχύεται.

Η διάθεση των εκατομμυριούχων να μετεγκατασταθούν σε νέες περιοχές του κόσμου αυξάνεται, καθώς αναζητούν φορολογικά ευνοϊκότερα περιβάλλοντα και νέες πολιτιστικές και οικονομικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με έρευνα της Knight Frank, οι ευρωπαϊκοί προορισμοί συνεχίζουν να ασκούν έλξη στους εύπορους, με το Παρίσι να αναδεικνύεται ως ο πιο ελκυστικός προορισμός, ακολουθούμενο από το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη. Τα κριτήρια που αναδείχθηκαν από την έρευνα περιλαμβάνουν την οικονομία, την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, τις υποδομές και το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Παρότι το Λονδίνο παραδοσιακά θεωρούνταν κέντρο για τους πλουσίους, έχει χάσει μέρος της αίγλης του, βρισκόμενο πλέον στην 7η θέση της κατάταξης. Σύμφωνα με την Henley & Partners, η Βρετανία δεν αποτελεί πλέον «καταφύγιο» εκατομμυριούχων, με πάνω από 9.500 να αναμένεται να εγκαταλείψουν τη χώρα φέτος, τονίζει το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνα της Knight Frank αποκάλυψε επίσης ότι το 83% των εκατομμυριούχων προτιμούν να μετακομίσουν σε πόλεις λόγω των πολιτιστικών και οικονομικών ευκαιριών, ενώ το 17% προτιμά την επαρχία για τη φυσική ομορφιά και την πιο ήρεμη καθημερινότητα.

Οι κύριες προτεραιότητες μετεγκατάστασης είναι η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα, με την απασχόληση και τη φορολογία να ακολουθούν. Οι νεότεροι εκατομμυριούχοι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις επαγγελματικές ευκαιρίες, ενώ οι μεγαλύτεροι ανησυχούν κυρίως για τη φορολογία.

Όπως αναφέρει η Kate Everett-Allen, επικεφαλής αστικών ερευνών στην Knight Frank, «οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι αλλαγές στην πολιτική οδηγούν πολλούς εκατομμυριούχους να αναζητήσουν πιο ευνοϊκές περιοχές», αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο της φορολογικής πολιτικής και των συνθηκών ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: