Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Θα… μαγαρίσει το όνομα του Old Trafford μετά από 114 χρόνια;

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Θα… μαγαρίσει το όνομα του Old Trafford μετά από 114 χρόνια;
Photo: pixabay.com
Ο σύλλογος της Premier League εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο σημαντικών αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει τα δικαιώματα ονομασίας του Old Trafford ή ενός νεόκτιστου γηπέδου, καθώς ο συνιδιοκτήτης Τζιμ Ράτκλιφ προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα για τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ ο σύλλογος εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο σημαντικών αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων.

Η ομάδα της Premier League έχει επίσης διεξάγει διερευνητικές συνομιλίες με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Bank of America, καθώς διερευνά μια σειρά επιλογών χρηματοδότησης για την άντληση κεφαλαίων, μετέδωσε την Τετάρτη το -καλά ενημερώμενο σε σχετικά θέματα- The Athletic.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα το δημοσίευμα, αλλά πηγές του συλλόγου -που μίλησαν ανώνυμα λόγω της ευαισθησίας των θεμάτων- επέμειναν ότι ενώ έχουν γίνει συζητήσεις, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις. Η Bank of America δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο αν ο σύλλογος ή η INEOS, η εταιρεία που ανήκει στον Ράτκλιφ, θα επωμιστούν το βάρος του νέου χρέους εάν δανειστούν χρήματα για τη χρηματοδότηση του έργου υποδομής.

Σημειώνεται πως το γήπεδο φιλοξενεί τον σύλλογο εδώ και 114 χρόνια και ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν πωληθεί τα δικαιώματα ονομασίας, παρά το γεγονός ότι άλλοι σύλλογοι της Premier League επέλεξαν να το πράξουν.

Σε περίπτωση που η ομάδα επιλέξει να ακολουθήσει την οδό της ανακαίνισης του Old Trafford, μια πιθανή επιλογή μπορεί να είναι η ύπαρξη ενός συνεργάτη για το γήπεδο αντί της πλήρους πώλησης των δικαιωμάτων ονοματοδοσίας.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Γιουνάιτεντ που δημοσιεύθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους τον Μάρτιο ανέφεραν ότι ο σύλλογος εξακολουθεί να έχει χρέος συνολικού ύψους 653,3 εκατ. λιρών, εξαιρουμένων των χρημάτων που οφείλονται σε αμοιβές μεταγραφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: