Μαρινάκης: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί αύξησης του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ

Μαρινάκης: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί αύξησης του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ
Man calculate domestic bills at home. Businessman using calculator at modern office. Young male checking balance and costs. Start up counting finance. Business people doing paperwork for paying taxes Photo: Shutterstock
«Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν επεξεργάζεται κάτι τέτοιο η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών».

Διέψευσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δημοσιεύματα περί αύξησης του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ. «Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν επεξεργάζεται κάτι τέτοιο η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», τόνισε και πρόσθεσε:

Επίσης, ό,τι εξειδικευμένο μέτρο έχει γραφτεί ότι πρόκειται να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό για τη ΔΕΘ, είναι καθαρά σε θεωρητικό επίπεδο, δεν έχει καμία βάση. Η κυβέρνηση δεν έχει καν ξεκινήσει προπαρασκευαστικές συσκέψεις για την εξειδίκευση των μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οπότε, μην τα πιστεύετε αυτά που διαβάζετε, τα εξειδικευμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίγουρα, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός και το έχουμε πει και διάφορα κυβερνητικά στελέχη, στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η ανακοίνωση όσο το δυνατόν περισσότερων φοροελαφρύνσεων ή φοροαπαλλαγών ή και φοροαπαλλαγών, με έμφαση την ενίσχυση του εισοδήματος, με έμμεσο, μέσω φοροαπαλλαγών ή φοροελαφρύνσεων, αλλά πολύ ουσιαστικό τρόπο, της μεσαίας τάξης, άρα και των ελεύθερων επαγγελματιών. Άρα, ναι, αυτή τη στιγμή σίγουρα μπορώ να σας πω ποια είναι η πρόθεσή μας. Ποιο είναι αυτό το σχέδιο, το οποίο θέλουμε να εφαρμόσουμε.

Ποια θα είναι τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν, αυτή τη στιγμή δεν έχουν καν συζητηθεί. Άρα ό,τι διαβάζετε είναι θεωρίες αυτών, οι οποίοι τις γράφουν και έχουν δικαίωμα να τις γράφουν, πιθανολογήσεις. Δεν υπάρχει καν, έστω και μία πρώτης τάξεως ή προπαρασκευαστική, εν πάση περιπτώσει, απόφαση.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ο λόγος που έχουμε δρόμο μπροστά μας είναι γιατί πρέπει να ξέρουμε όσο πηγαίνουμε προς τη ΔΕΘ, ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος για το 2026, ο οποίος θα καθορίσει την έκταση των μέτρων αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: