Μαρκόπουλο: Σε εξέλιξη δύο διαφορετικές πυρκαγιές

Μαρκόπουλο: Σε εξέλιξη δύο διαφορετικές πυρκαγιές
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς στον οικισμό Καποτά στο Μενίδι, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φυλή έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας στην ευρύτερη περιοχή της Ντάρδιζας αλλά και δυτικά, πλησίον των περιοχών Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα. Μήνυμα του 112 έχει σταλεί στους κατοίκους για εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά όπου η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια. Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη. αυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έχουν κινητοποιηθεί 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Δύο διαφορετικές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο Μαρκόπουλο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δύο πυρκαγιές απέχουν περίπου 700-800 μέτρα η μία από την άλλη και καίουν κυρίως ελιές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, κοντά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις δύο πυρκαγιές έχουν κινητοποιηθεί 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: