«Μάχη» για την Paramount: Ποιος μεγιστάνας καταθέτει προσφορά ύψους 4,3 δισ. δολαρίων

«Μάχη» για την Paramount: Ποιος μεγιστάνας καταθέτει προσφορά ύψους 4,3 δισ. δολαρίων
The Paramount logo is displayed at Columbia Square along Sunset Blvd in Hollywood, California on March 9, 2023. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP) Photo: AFP
Η απάντηση στην προσφορά από την Skydance Media, υπό την ηγεσία του Ντέιβιντ Έλισον, γιου του συνιδρυτή της Oracle Corp., Λάρι Έλισον.

Ο Έντγκαρ Μπρόνφμαν Τζούνιορ, γνωστός στέλεχος των μέσων ενημέρωσης και κληρονόμος της Seagram Co., υπέβαλε επίσημη προσφορά ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάληψη του ελέγχου της Paramount Global, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τις λεπτομέρειες της πρότασης. Αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση στην προσφορά από την Skydance Media, υπό την ηγεσία του Ντέιβιντ Έλισον, γιου του συνιδρυτή της Oracle Corp., Λάρι Έλισον.

Η προσφορά του Μπρόνφμαν περιλαμβάνει την αγορά της National Amusements, της εταιρείας χαρτοφυλακίου της οικογένειας Redstone που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Paramount, έναντι 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, προτίθεται να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μείωση του χρέους της Paramount.

Αντίθετα, η προσφορά της Skydance περιλαμβάνει την αγορά της National Amusements με 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια και επιπλέον επένδυση 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά μετοχών της Paramount και την αποπληρωμή χρεών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόταση του Έλισον περιλαμβάνει επίσης τη συγχώνευση της Skydance με την Paramount με μετοχές αξίας 4,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπρόνφμαν αναμένεται να υποστηρίξει ότι η πρότασή του προσφέρει καλύτερους όρους για τους μετόχους της Paramount που δεν ανήκουν στην οικογένεια Redstone, καθώς θα οδηγήσει σε μικρότερη αραίωση των μετοχών τους.

Η μάχη για τον έλεγχο της Paramount Global έρχεται σε μια περίοδο που η εταιρεία αντιμετωπίζει προκλήσεις, καθώς οι καταναλωτές μετατοπίζουν τις συνήθειές τους από την παραδοσιακή τηλεόραση στις πλατφόρμες streaming. Ο Μπρόνφμαν, με μια μακρά πορεία ως στέλεχος των μέσων ενημέρωσης και εμπειρία στη διαχείριση μεγάλων εταιρειών, βλέπει την ευκαιρία να αναδιαμορφώσει την πορεία της Paramount προς ένα πιο επιτυχημένο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: