«Μάχη» με τις φλόγες στη Νέα Μάκρη – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

«Μάχη» με τις φλόγες στη Νέα Μάκρη – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού κατά τη διάρκεια φωτιάς στο Βελεστίνο, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023. Μάχη με τις πολλαπλές αναζωπυρώσεις στα μέτωπα των πυρκαγιών δίνουν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, «επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα». Εκκενώνονται οι περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια και Καστράκι Βόλου.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ζούγκλα Νέας Μάκρης, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη πριν λίγο στους κατοίκους της περιοχής καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ζούγκλα Νέας Μάκρης. Παραμείνετε σε ετοιμότητα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: