Μαξίμου καλεί τα 25 μέλη της IFPMA να επενδύσουν στην Ελλάδα

Μαξίμου καλεί τα 25 μέλη της IFPMA να επενδύσουν στην Ελλάδα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τετάρτη 3 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατά τη συνάντηση, ειδική παρουσίαση στους CEOs έκανε ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

«Nα συζητήσουμε περισσότερες πιθανές συνέργειες μεταξύ των εταιρειών σας και της κυβέρνησής μας, τόσο στο επίπεδο των εθνικών μας πολιτικών, όσο και στο επίπεδο ενδεχόμενων παρεμβάσεων σε επίπεδο ΕΕ» είπε χθες Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους 25 επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων-µελών της ∆ιεθνούς Οµοσπονδίας Φαρµακευτικών Βιοµηχανιών και Ενώσεων (IFPMA).

Με τον Άλμπερτ Μπουρλά, τον CEO της Pfizer, να αναφέρει: «ένας από τους λόγους για τους οποίους ερχόμαστε στην Ελλάδα είναι ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την καινοτομία. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι μία από τις χώρες που θεωρούμε ότι παίρνει πολύ σαφείς θέσεις όσον αφορά σημαντικές πτυχές της προώθησης της καινοτομίας, όπως η πνευματική ιδιοκτησία, η πρόσβαση στα φάρμακα. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με την επίσκεψή μας εδώ, σε αυτή τη χώρα, πόσο ευχαριστημένοι είμαστε και πόσο θα θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί σας». Σύμφωνα με τον ίδιο «εισερχόμαστε σε μια περίοδο «επιστημονικής αναγέννησης», όπου, θα δούμε σημαντικές ιατρικές καινοτομίες τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντικό αριθμό επενδύσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ειδική παρουσίαση στους διευθύνοντες συμβούλους των πολυεθνικών φαρμακευτικών έκανε ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Με τον κ. Μπουρλά, να σημειώνει πως πέρυσι περισσότερα από 250 δισ. δολάρια επενδύθηκαν σε έρευνα και ανάπτυξη από τη φαρμακοβιομηχανία. Μόνο οι ΗΠΑ εξασφάλισαν επενδύσεις 55 δισ. δολ. περισσότερες από ό,τι στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, Επικρατείας Ακ. Σκέρτσος, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Ν. Παπαθανάσης, η αναπληρώτρια υπ. Υγείας Ειρ. Αγαπηδάκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Σενετάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: