Μαζικές απολύσεις το 2024: Ποιοι παγκόσμιοι κολοσσοί λαμβάνουν δραστικά μέτρα αναδιάρθρωσης

Μαζικές απολύσεις το 2024: Ποιοι παγκόσμιοι κολοσσοί λαμβάνουν δραστικά μέτρα αναδιάρθρωσης
Photo: pixabay.com
Με την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα να σαρώνει τις αγορές, κορυφαίες εταιρείες όπως η Nike, Google, Citigroup και πολλές άλλες ανακοινώνουν μαζικές απολύσεις το 2024.

Το 2024 φέρνει σημαντικές προκλήσεις για πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάζονται να λάβουν δραστικά μέτρα αναδιάρθρωσης για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της αγοράς. Οι ανακοινώσεις για μαζικές απολύσεις συνεχίζουν να έρχονται από κορυφαίες εταιρείες σε διάφορους τομείς, επηρεάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους παγκοσμίως, σύμφωνα με το Business Insider.

Η Nike, σε μια προσπάθεια μείωσης κόστους κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια, προχωρά σε απολύσεις που μπορεί να φτάσουν τις 2.000. Αντίστοιχα, η Google συνεχίζει τις περικοπές της, με νέες απολύσεις στο τμήμα κεντρικής τεχνολογίας και τα τμήματα υλικού, προσθέτοντας στις ήδη 12.000 θέσεις που είχαν χαθεί το 2023.

Η Citigroup, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης, αναμένεται να απολύσει 20.000 εργαζομένους, ενώ η BlackRock ανακοινώνει μείωση προσωπικού κατά 3%, επηρεάζοντας 600 θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, η eBay μειώνει το προσωπικό της κατά 9%, με 1.000 θέσεις να καταργούνται, ενώ η Microsoft προχωρά σε απολύσεις 1.900 ατόμων από τις Activision Blizzard και το τμήμα Xbox.

Η UPS, με στόχο την εξοικονόμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σχεδιάζει να απολύσει 12.000 εργαζομένους, ενώ η PayPal αναμένεται να αποχωριστεί το 9% του προσωπικού της, περίπου 2.500 εργαζόμενους, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την κερδοφορία.

Η Estée Lauder ανακοίνωσε την εξάλειψη έως και 3.100 θέσεων εργασίας, και η Paramount Global, παρά την επιτυχία του Super Bowl, θα απολύσει 800 εργαζομένους. Επιπλέον, η Morgan Stanley, η Sony και η IBM προχωρούν επίσης σε απολύσεις, επηρεάζοντας εκατοντάδες εργαζομένους σε τομείς όπως η επενδυτική διαχείριση, η ανάπτυξη παιχνιδιών και το marketing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: