McDonald’s: Τι οδήγησε στην υποχώρηση των πωλήσεων για πρώτη φορά από το 2020

McDonald’s: Τι οδήγησε στην υποχώρηση των πωλήσεων για πρώτη φορά από το 2020
epa07801529 A sign outside a McDonald's fast food restaurant in Stoneham, Massachusetts, USA, 29 August 2019. McDonald's USA and the National Franchisee Leadership Alliance announced that the company would be holding harassment training for employees starting in October 2019, following reports by workers of sexual harassment. EPA/CJ GUNTHER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρά τις δυσκολίες, η McDonald's διατηρεί το φιλόδοξο σχέδιο επέκτασής της, στοχεύοντας να φτάσει τις 50.000 τοποθεσίες παγκοσμίως μέχρι το 2027.

Οι πωλήσεις της McDonald’s μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 2020, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές που ανέμεναν μέτρια αύξηση. Η αλυσίδα γρήγορου φαγητού αντιμετωπίζει προκλήσεις σε όλες τις γεωγραφικές της περιοχές, με τις ΗΠΑ να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τη μείωση της επισκεψιμότητας.

Συγκρίσιμες πωλήσεις της McDonald’s, που αφορούν σε εστιατόρια ανοιχτά για πάνω από ένα χρόνο, μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με πέρυσι. Η επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων οφείλεται στις πολυετείς αυξήσεις των τιμών και στη χαμηλή καταναλωτική δυνατότητα των νοικοκυριών παγκοσμίως.

Η McDonald’s προχώρησε σε διάφορες στρατηγικές κινήσεις, όπως η προσφορά γεύματος αξίας 5 δολαρίων στις ΗΠΑ, για να παραμείνει ελκυστική στους πελάτες. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται θετικά, αλλά οι πωλήσεις αναμένεται να δείξουν βελτίωση αργότερα φέτος. Επιπλέον, η εταιρεία προσέθεσε στο μενού της περιορισμένες εκδόσεις προϊόντων, όπως το McCrispy με μπέικον και το McFlurry της «γιαγιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος, Chris Kempczinski, τόνισε τη σημασία της «αξιόπιστης, καθημερινής αξίας» για τους πελάτες, καθώς και την έμφαση στη σειρά κοτόπουλων και το πρόγραμμα πιστότητας. Ωστόσο, οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως τα μποϊκοτάζ λόγω του πολέμου ΙσραήλΧαμάς, συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ πτώση σημειώθηκε και στις πωλήσεις στην Κίνα και τη Γαλλία.

Παρά τις δυσκολίες, η McDonald’s διατηρεί το φιλόδοξο σχέδιο επέκτασής της, στοχεύοντας να φτάσει τις 50.000 τοποθεσίες παγκοσμίως μέχρι το 2027. Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ήταν 2,97 δολάρια ανά μετοχή, χάνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 3,07, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 6,49 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 6,61 δισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: