Με 158 ψήφους εξασφάλισε τη «δεδηλωμένη» η νέα κυβέρνηση της ΝΔ

Με 158 ψήφους εξασφάλισε τη «δεδηλωμένη» η νέα κυβέρνηση της ΝΔ
Γενική άποψη της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το προεδρείο της Βουλής, Αθήνα Τρίτη 4 Ιουλίου 2023. Με 249 ψήφους επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο κ. Τασούλας αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος της Βουλής με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης. Οι 59 βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών εξασφάλισε το βράδυ του Σαββάτου, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ονομαστική ψηφοφορία επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή, και επί 300 ψηφισάντων, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΝΑΙ», οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΟΧΙ», οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “Νίκη”, και, Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: